Mejveder i Mozli 1. maja u Las Vegasu

LAS VEGAS, 4. februara 2010. (Beta-AP) - Bokser iz SAD Flojd Mejveder Junior boriće se 1. maja sa Šugar Šejn Mozlijem u Em-Dži-Em grand garden (MGM Grand Garden) areni u Las Vegasu.

Ugovor o duelu dva boksera velter kategorije potpisan je u noći između utorka i srede po srednjoevropskom vremenu.

"Ova je za navijače. Nisam želeo da trošim vreme na beznačajne mečeve za zagrevanje. Odmah sam tražio Šejna. Rekao sam već da želim da se borim samo sa najboljima, a Šejn spada među njih. Prvog maja, ipak, neće biti dovoljno veliki", istakao je Mejveder, bivši svetski šampion.

Mozli, ipak, nije bio prvi izbor Mejvedera, koji je pobedio na svih 40 dosadašnjih mečeva. Duel s Mozlijem, koji je 46 puta pobeđivao svoje protivnike, a pet puta gubio, ugovoren je tek pošto je propala borba sa Filipincem Manijem Pakjaom.

Pregovori Mejvedera i Pakjaoa nisu uspeli pošto filipinski bokser nije pristao na način antidoping testiranja na kome je Amerikanac insistirao.

Ljubitelji boksa zato će morati da sačekaju na borbu koja će, ako se i dogodi, verovatno biti najskuplja u istoriji tog sporta.

Pakjao će se, umesto sa Mejvederom, 13. marta boriti sa Džošuom Klotijem na stadionu u Dalasu.

Mozli je, s druge strane, pristao na Mejvederov zahtev za strožije antidoping testiranje, iako je dokazano da je on u susretu sa Oskarom de la Hojom 2003. godine bio pod steroidima. Šejn Mozli je to i priznao, ali se branio tvrdnjom da nije bio svestan postupaka.

"Ne treba mi to. Dopada mi se što ćemo sada biti testirani. Želim da svima dokažem da sam ja sam zaslužan za sve što sam ostvario, ne steroidi. Želim svima da pokažem ko sam", rekao je Mozli u telefonskom intervjuu agenciji Asošiejted pres.

"Znao sam da Mejvederu treba partner za ples, a sa kim drugim bi mogao da zaigra, ako ne sa mnom? Sada sam jači i mudriji. Veoma sam pametan. Ništa što on može da uradi, neće me poremetiti", dodao je Mozli.

Pogledajte još