Pivska magija u novim festivalskim zonama na 15. Belgrade Beer Festu

Na Ušću će biti postavljene nove zone posvećene avanturi uživanja u najrazličitijim pivskim brendovima. Na jednom mestu naći se neverovatni mirisi i ukusi pivskog sveta, namenjeni za posetioce naklonjene tradiciji, ali i za one koji su spremni da se upoznaju sa najinspirativnijim dostignućima pivske industrije, koja se danas smatra umetnošću.

Gostionica “na otvorenom” dočekaće posetioce festivala sa 1.500 sedećih mesta i 50 različitih brendova piva. To će biti najveća open air sedeća zona na nekoj manifestaciji u ovom delu Evrope. U specijalno dizajniranom prostoru, u kojem kolorit, osvetljenje i led ekrani doprinose posebnom ugođaju, gosti će moći da uživaju svim čulima. Osam pabova iz Srbije će se potruditi da dobru atmosferu iz svojih prostora prenesu na Ušće. U kombinaciji hrane i piva sve se svodi na sinergiju ukusa, pa će posetioci moći da uživaju u gurmanskim kombinacijama i uvere se da različite vrste piva predstavljaju odličan spoj sa hranom zbog slojevitosti ukusa. Čak i pre obroka, pivo “odrađuje posao” za kombinaciju sa hranom, jer hmelj stimuliše apetit, a sastojci piva dolaze do izražaja u interakciji sa hranom.

Najsadržajnija do sada craft zona, Craft Land, biće posvećena najnovijim trendovima u proizvodnji zanatskog piva. Različitost ukusa, tekstura, aroma i boja koje definišu “craft” piva učiniće Craft land pravim rajem za pivske entuzijaste. Ove godine prostiraće se na čak 1.200 m2 centralnog dela Ušća i objediniće, na jednom mestu, više od 20 craft pivara iz zemlje i regiona.

U zoni Embassy of Beer, svake večeri festivala po jedna ambasada biće domaćin koji će predstavljati Ujedinjene pivske nacije. U ovoj zoni će biti čak 1.000 sedećih mesta, a posetioci će biti u prilici da u prijatnom ambijentu degustiraju više od 200 ekskluzivnih piva iz celog sveta uz zanimljive aktivacije.

U zoni Region dobrih piva biće ponuđena piva proizvođača iz celog regiona, koji će se na poseban način predstaviti na najvećoj regionalnoj smotri piva.

Uz uobičajene štandove pivske industrije, ovaj Beer Fest će ponudi do sada rekordan broj sedećih mesta, kako bi hedonistički osećaj bio na maksimalnom nivou.



Bend BRKOVI na 15. Belgrade Beer Festu

Jedna od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija, zagrebački bend “Brkovi”, nastupiće trećeg dana ovogodišnjeg 15. Belgrade Beer Festa. Grupa koja svira, kako njihov pevač Shamso voli da kaže, “punk-folk-wellness” muziku, sprema koncert za pamćenje na Ušću. Frontmen benda još ističe da su veoma srećni što će biti deo jubilarnog Belgrade Beer Festa i rado se seća prvog nastupa:

- Kada smo prvi put dobili poziv, nismo znali koliko je festival velik. Kada smo videli koliko ljudi ga poseti, mogu da vam kažem da nam je bilo frka. Sada smo iskusniji i jedva čekamo ovaj nastup, koji će ujedno biti jedini u Beogradu ove godine. To će biti jedno veliko druženje i sa kolegama i sa publikom. Dolazimo i privatno u Beograd, ali ovo je najbolja kombinacija kada je u pitanju tako veliki spektakl. Dosta Beograđana je počelo da se raspituje zašto ne dolazimo, a kako smo znali za ovaj nastup, koji je davno dogovoren, pravili smo se malo mutavi, a sada evo i zvanične informacije da sviramo u petak, 18. avgusta. Naravno, ostaje da opravdamo sva očekivanja publike i organizatora.

Pevač i autor većine pesama “Brkova” dodaje da je pred ovakve koncerte uvek najvažniji adrenalin.

- Evo, ja sam već sada nervozan, samo čekam taj dan da prođu sve pripreme i kada krene nastup onda je to prava stvar, onda ćemo svu energiju koju imamo da damo publici. Žao mi je što ne možemo da ostanemo i dan posle koncerta u Beogradu jer imamo novu svirku. Neverovatno je koliko ima štandova sa pivom, pa treba sve to videte i probati. Beer Fest traje 15 godina i iz toga može da se izvede zaključak da vredi. Da mi je neko pre petnaest godina, rekao da ćemo da sviramo sa takvim bendovima, rekao bih mu da je lud! To je neizmerna sreća da smo dobii takvu priliku da iz nekog druženja, nas petorica prijatelja, ja sam recimo pevač u pokušaju, uspemo da prenesemo energiju i spontanost koju oseća i publika.

Jubilarni, 15. Belgrade Beer Fest održaće se od 16-20. avgusta na Ušću.

Pogledajte još