ISTORIJSKI DUG: Kako je bankrotirao Boris Beker

Advokati trostrukog Vimbldonskog šampiona pokušali su da se nagode sa Sudom za registar slučaja bankrota u Londonu, što je bila njihova poslednja šansa da isplati zaostali dug.

Ipak, sudija Kristin Deret saopštila je da ne postoje kredibilni dokazi da će dug u skorije vreme biti vraćen, pa je odbila da prekine proces na 28 dana, koliko je traženo.

- Stekla sam utisak da je Beker čovek kome je glava u pesku - rekla je sa žaljenjem sudija Deret, koja se prisetila da je nekada gledala mečeve slavnog Nemca.

Beker je bankrotirao zbog duga iz 2015. godine prema bankarskoj kompaniji Arbuthnot Latham & Co, koja je i podnela sudski zahtev.

Bekerovi advokati pokušali su da uvere sud da će dug biti vraćen uskoro, a za te potrebe bi Nemac pod hipoteku stavio i nekretninu na španskom ostrvu Majorka u vrednu 6 miliona evra.

Refinansiranje je prema tvrdnji Bekerovih advokata bilo i u interesu poverioca, kao i da bi ceo aranžman bio potvrđen i od strane Španske banke u roku od mesec dana.

Advokat Džon Brigs izjavio je da će ovakva odluka suda štetiti Bekerovom ugledu, ali sudija Deret je rekla da je o tome trebalo da misli ranije.

- Ovaj dug je istorijski. Nije čest slučaj da profesionalno lice ima tako značajan dug od 2015. godine. On je ovome trebalo da misli ranije - rekla je sudija Deret.

Boris Beker postao je trener Novaka Đokovića u decembru 2013, a tri godine kasnije su okončali saradnju.

Jedna od najluđih priča, ujedno i odgovor iz naslova o barem jednom delu miliona bez kojih je ostao, ide ovako: Boris Beker, nekoliko piva, ruska mafija i konobarica koja mu se javila devet meseci kasnije.

Samo od turnirskih nagrada i sponzora zaradio je preko 55 miliona evra, osvojio je skoro sve, 1991. godine bio je prvi igrač sveta, a njegovi leteći voleji postali su simbol i prepoznatljiv znak koji ga je krasio.

Boris Beker (49) imao je sve, a danas, ako gledamo finansijsku stranu, nema gotovo ništa. Sud je proglasio njegov bankrot. E sad, gde su otišli svi ti milioni?

Recimo, zna se za 15-tak bez kojih je ostao zbog nekoliko piva, atraktivne konobarice, ostave za metle i DNK testa. Boris i Barbara Feltus venčali su se 1993. godine i imaju dvoje dece. Kad je Barbara drugi put bila trudna, bili su u Londonu. Smestio je ženu u bolnicu, bio je uz nju dok su trajali trudovi. Posete su se završile, Barbara je morala da ostane, a Beker krenuo nazad ka hotelu. Zaustavio se u jednom restoranu u kojem je naručio nekoliko piva, a poslužila ga je izvesna Angela Jermakova, Ruskinja koja je kasnije postala manekenka i model.

- Ne znam šta me je odvuklo u mrak. Znam samo da smo završili u nekakvoj ostavi za metle. Sledećeg jutra otišao sam kod Barbare u bolnicu, spakovali smo stvari i otišli iz Londona - otkrio je Beker u autobiografiji.

Osam meseci kasnije stigao mu je faks s potpisom gospođice Jermakove i informacijom da će postati otac.

Ubrzo se razveo od Barbare i tu je odgovor na pitanje gde je otišao deo zarade. Naime, barem 15 miliona morao je da da svojoj bivšoj ženi koju je trudnu varao s konobaricom u japanskom restoranu.

Engleski tablodi su to iskoristili do maksimuma. Postojale su razne verzije. Jedna je bila da je u sve upletena ruska mafija koja je preko atraktivne konobarice ucenjivala tenisera, pa do one u kojoj je Jermakova sama sebe oplodila zadržavši dragoceni materijal nakon oralnog seksa.

Nemac je najpre odbijao da prizna dijete, koje je jako ličilo na njega. Pristao je na DNK test i na kraju priznao da je dete - njegovo.

- Preuzimam odgovornost za malu Anu. Brinuću se za nju i pružiću joj sve što treba. Deca su najvažnija, uradiću ću sve da odraste srećna - rekao je tada Beker, koji je 2008. kratko bio veren za Alesandru Majer Volden, čiji je otac bio njegov menadžer. No, to nije potrajalo.

Već sledeće godine oženio se holandskom manekenkom Šarleli Kersenberg, s kojom ima sina Amadeusa.

- Zašto me žene smatraju privlačnim? Nemam pojma. Nisam preterano lep, niti previše bogat, nisam Adonis, a ni muškost mi nije nešto posebno. Mislim da mi muškarci nismo stvoreni za monogamiju - rekao je svojevremeno Beker.

Nije bio Adonis, ali igrao je bogovski. Jedan od najdominantnijih tenisera kraja 80-ih osvojio je Vimbldon kao 17-godišnjak, najmlađi je osvajač najprestižnijeg grend slem turnira.

Proporcionalno rastu slave, raslo je i zanimanje žena za Borisa Franca Bekera. Žene je menjao kao loptice, a izlete u druge krevete skupo je platio.

Izvor: N1/24sata.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.