fbpx

BIG BLUE TRAVEL - utisci iz Antalije

Za vas smo odabrali 3 hotela koja idealno zadovoljavaju potrebe turista, a ujedno imaju veoma povoljnu cenu aranžmana. Želimo da napomenemo da boravak u svakom od ovih hotela predstavlja neponovljivo iskustvo, i svakako prevazilazi sve ono što možete videti u katalozima ili internet sajtovima turističkih agencija.


Amara Dolce Vita 5 *

Prelep hotel Amara udaljen je 75 km od aerodroma u Antaliji i 20 km od Kemera, na samoj je obali mora. Kada uđete u hotel prvo što vas očara je prelepi hol u mermeru i staklu, i svetlim, nežnim bež tonovim sa orjentalnim svodovima. U centralnoj zgradi se nalazi oko 300 soba, a u okviru resorta možete uživati u 10-tak različitih restorana koji će zadovoljiti ukuse svih sladokusaca.

Pored ribljih, dalekoistočnih, grčkih i meksičkih specijaliteta, možete uživati u prelepim turskim poslasticama. Plaža je peščano-šljunkovita i privatna je za goste hotela, pruža se u dužini od nekoliko km, na njenom samom kraju nalazi se prelep vodopad. Ukoliko želite da se odmorite od buke i dečije graje jedan deo plaže je rezervisan za 18 +, namenjen je mladim parovima bez dece koji žele da uživaju u privatnosti. Gostima hotela su na raspolaganju tursko i parno kupatilo, sauna, đakuzi, teretana, joga, aerobik, a za one koji vole aktivni odmor, svakog dana se organizuje turnir u odbojci na pesku.

Kaya Palazzo Resort 5 *

Novi i luksuzan hotel koji je otvoren 2013 godine, nalazi se u Beleku 35 km od centra Antalije. Na samoj je obali mora, i zauzima površinu od 120 000 m2. Odabran je za jedan od najluksuznijih hotela u Turskoj, a peti je u svetu po luksuzu i uslugama koje nude svojim gostima. Samit Lidera G20 2015 godine je održan u Antaliji, tom prilikom svi svetski državnici su posetili ovaj hotel i u njemu održali nekoliko sastanaka.

Sada se hotel može pohvaliti pismima zahvalnosti koje su nakon samita uputili veliki zvaničnici kao što su Obama, Putin i Merkelova. Antalija je ove godine domaćin novog ATP 250 turnira u tenisu. Teniske zvezde koje će učestvovati na turniru biće smeštene u ovom hotelu. Ukoliko još uvek niste isplanirali vaš odmor za ovo leto preporučujemo vam da posetite Kaya Palazzo i uživate u moru, tenisu i turskoj gostoljubivosti.

Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa 5*

Hotel je smešten na samoj morskoj obali. Ušuškan je u zelenilo borove šume koja u vrelim letnjim danima daruje prirodan zaklon od sunca i obilje prelepih mediteranskih mirisa. Hotel se nalazi između Sredozemnog mora i planine Taurus. Dok se kupate u moru možete uživati u pogledu na Turus okružen oblacima.

Podjednako je atraktivan za pojedince i za celu porodicu i apsolutno je pogodan za sve tipove gostiju. Ima prelepu peščanu plažu, uređenu sa suncobranima I ležaljkama. Spada u novije hotele, otvoren je 2014. godine. Ono što nas je uduševilo u ovom hotelu je prelepi akva – park, možda jedan od najlepših koje smo posetili. Hotel raspolaže sa 14 bazena sa vodenim toboganima. A ukoliko ste smeštenim u jednom od hotelskih bungalova, najverovatnije ćete imati sopstveni bazen ispred apartmana.


Taurus

Taurus je palaninski venac koji se pruža od jezera Egirdir na zapadu do Eufrata i Tigra na istoku. Agencije organizuju ture na kojima ćete se žičarom popeti na vrh Tahtali koji se nalazi na 2365 m. Vožnja do Tahtalija traje oko 10 minuta, vozite se u zatvorenoj, staklenoj gondoli u koju staje oko 80 ljudi. Vodite računa da zauzmete mesto do prozora kako biste mogli da uživate u prelepom I jedinstvenom pogledu. Čak I ako idete u sred leta na obroncima planine možete videti sneg. Cena pojedninačne voženj je 33 evra, stoga preporučujemo da na izlet idete u grupama, svakao ćete proći jeftinije.

Crna Ruža

Retke crne ruže rastu u turskom selu Helfetiji, ukoliko budete u poseti antalijskom regionu , preopručujemo vam da posetite ovo selo. Ruže su identične običnim ružama, samo imaju prirpodnu crnu boju, za vreme proleća su tamno crvene, da bi im krajem leta boja postala izrazito crna. Za ovu neobičnu i jedinstvenu pojavu zaslužan je sastav zemljišta i veliki broj podzemnih voda koje dolaze iz Eufrata. Halfeti ruže spadaju u ugroženu vrstu cveća, turski stručnjaci su angažovali holandske kolege da u Holandiji pokušaju da naprave hemijski identično tlo za uzgoj ruže, ali grmovi proizvedeni u zemlji lala traju samo 3 do 5 godina. Ukoliko želite da voljenoj osobi priuštite ovakav poklon, moraćete da izdvojite oko 100 funti, kolika je trenutna cena jedne ruže.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.