PRIVLAČE NESREĆU I TEŽAK ŽIVOT: Rešite se tri navike i sreća će vam se osmehnuti!

Rešite se ove tri stvari i brzo ćete videti pozitivne rezultate i izmene.

TEŽNJA ZA SAVRŠENSTVOM

Savršen posao, savršen brak, savršena porodica, savršeno telo... sve su to ciljevi za kojima žudimo, a koji zapravo ne postoje. Iako nam se često čini da je trava u susednom dvorištu uvek zelenija, reč je samo o prividu. Ništa oko nas nije savršeno i niko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i uživate u malim stvarima.

NEGATIVAN STAV

Psiholozi objašnjavaju da negativne misli i pesimizam značajno utiču na naše raspoloženje, a time i na našu sreću. Naši životi prepuni su negativnih događaja i situacija koje često ne možemo da izbegnemo već s njima moramo da se nosimo, pa vam dodatne negativne misli zaista nisu potrebne. Kada sledeći put budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu. Videćete da ona zaista postoji.

ŽIVOT U PROŠLOSTI

Gomilanje negativnih osećanja najčešće je uzrokovano razmišljanjem o prošlosti. Bilo da se radi o frazi da sam barem tada... i mogla sam... ili pak patnjom za bivšom vezom, radnim mestom ili načinom života, život u prošlosti uvek sa sobom povlači negativna osećanja tuge, čežnje i razočaranja. Kako biste bili srećni, važno je da prošlost ostavite iza sebe i uživate u onom što je pored vas ili što vas tek čeka. Prošlost ne možete da promenite, sadašnjost zavisi od vas i zato je važno da je iskoristite na pozitivan način.

Izvor: Kurir.rs/zadovoljna.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.