Beauty problemi — rešeni!

Prvi smo kada treba podržati smele beauty poteze. Ali, šta kada jarka senka za oči i sredstvo za samotamnjenje proizvedu suprotan efekat od onog koji želimo da postignemo?! "Cosmo" nudi rešenja...

„Tačkasti“ ten
Kupili ste sredstvo za samotamnjenje ne biste li u trenu dobili bronzani ten, ali jedino što ste postigli jesu fleke po telu i to samo zato što ste „preskočili“ pojedina mesta. „Ukoliko koristite prozirni gel, biće vam teško da sagledate gde ste ga naneli, a gde ne“.

Na sve delove koji su ostali nepokriveni, utapkajte tečni puder, a zatim preko nanesite bronzer u prahu kako biste izjednačili boju na celom telu. Kasnije, prilikom tuširanja, nežno istrljajte kožu lufom, kako biste umanjili sve postojeće fleke. Ukoliko pronađete na tržištu, upotrebite malu količinu sredstva za uklanjanje boje kako biste umanjili previše eksponirana područja na koži.
Sledeći put  izaberite sredstva za samotamnjenje koja postepeno „grade“ boju. Tako ćete znati koje ste tačke propustili. A, ukoliko koristite sprej, to činite pred velikim ogledalom da biste pred očima imali celu 
figuru.

„Podivljala“ senka za oči
Probali ste senku za oči jarke boje (električnozelena, na primer) misleći da izgledate provokativno. Nakon što ste napustili kuću i „uhvatili“ svoj lik u retrovizoru, shvatili ste da ste možda preterali.

Uz pomoć sunđera za nanošenje pudera ili pudera u prahu anulirajte jačinu senke. Ili, ukoliko u tašni imate olovku za oči u zemljanim tonovima, povucite deblju liniju preko kapka i razmažite je. Olovka će pomoći da „omekšate“ boju i napravite manji kontrast sa tenom.
Sledeći put pre nanošenja jarke senke, nanesite specijalnu podlogu za šminku koja će sprečiti mešanje pigmenata sa uljima iz kože, čime se boja još više intenzivira.

„Klizeće“ veštačke trepavice
Imate fantastične, dugačke trepavice, ali, nažalost, ne i superčvrste. Već nakon nekoliko sati počinju da padaju, i to u najnezgodnijem mogućem trenutku. „Ukoliko ih niste prikačili dovoljno čvrsto, lako može doći do ove situacije“ kažu šminkeri.

Ako su vam se trepavice odvojile samo tek blago pri uglovima, ostavite ih tako, ali nanesite sloj maskare koji će poslužiti kao „lepak“ - spojiće prirodne i veštačke trepavice. Ukoliko su se većim delom odvojile, uklonite ih, nežno ih skidajući sa oka. Umesto toga, nanesite dva sloja maskare za produžavanje i volumen trepavica.
Sledeći put zakačite kraće umetke lažnih trepavica u spoljne uglove očiju, s obzirom na to da su mnogo postojaniji i čvršći nego ceo set. Uvijte ih zajedno s vašim prirodnim i raširite ih poput paukove mreže kako bi bile postojanije. Takođe, u torbici nosite lepak za trepavice (za svaki slučaj).

Bubuljica - „pobednica“
Jedna bubuljica pojavila se na vašem licu - dovoljno za očaj! Umesto da pustite da se sama primiri i osuši (to bi bilo, na kraju krajeva, najpraktičnije), vi ste je iscedili i tako je učinili još upaljenijom i „ljućom“. Svaka akcija na bubuljici samo će je još više iritirati, a da ne govorimo o koži oko nje.

„Obmotajte kockicu leda maramicom i pritisnite na upaljeno mesto 15 sekundi. Zatim, tu istu radnju ponovite tri puta kako biste primirili otečenost“, kažu šminkeri. Nakon toga, namažite upaljeno mesto korektorom koji će kamuflirati crvenilo.
Sledeći put pokušajte da sačekate barem jedan dan pre nego što se „bacite“ na ceđenje. Ukoliko nikako ne možete da se uzdržite, učinite to nakon umivanja ili tuširanja kada su vam pore otvorenije, a koža fleksibilnija.

Nezgodni tragovi znoja
Vaša seksi, uzana haljina otkriva sve - ali i ružne mrlje od znoja ispod grudi. Ovo se posebno intenzivira kada su u pitanju materijali poput svile i žerseja.

Pravac u kupatilo, pa uključite fen i uperite ga u pravcu grudi. Ili se svucite do pola, i papirnim ubrusom utapkajte znoj, kako sa tela tako i sa haljine. Ukoliko pri ruci imate neku pašminu, obmotajte je oko ramena i pustite da pada preko grudi čime ćete prekriti sve vlažne tačke.
Sledeći put nekoliko postupaka radi predostrožnosti: Nanesite dezodorans i ispod grudi pre nego što se obučete. Takođe, nosite pamučne brushaltere koji će upiti sav prekomerni znoj. Dobra ideja je i da nosite dezodorans koji ćete moći da, ukoliko prilika to zahteva, ponovo nanesete i time sprečite ovu neprijatnu pojavu.

http://www.cosmopolitan-scg.com

Pogledajte još