Ozbiljan čovek

Kada jednog dana sve jednostavno krene po zlu!

"A Serious Man" je priča o običnom čoveku koji želi jednostavne stvari – "Jefferson Airplane" na radiju i "F-Troop" na televiziji. 

Godina je 1967. i Lari Gopnik (Michael Stuhlbarg), profesor fizike na mirnom Midvest univerzitetu, upravo saznaje da ga njegova žena (Sari Lennick) napušta. Ona se zaljubila u jednog od njegovih najnaduvanijih kolega, Saja Ablemana (Fred Melamed) koji se njoj čini mnogo životnijim od bespomoćnog Larija. Larijev nezaposleni brat Artur (Richard Kind) spava na kauču, njegov sin Deni (Aaron Wolf) je zabušant u školi sa gomilom disciplinskih kazni, a njegova kćerka Sara (Jessica McManus) zašiva novac u garderobu kako bi uštedela za operaciju nosa. 

Dok njegova žena i Saj radosno kreiraju novo porodično gnezdo, a njegov brat postaje sve veći teret, jedna neprijateljski nastrojena osoba piše anonimna pisma želeći da sabotira Larijevo unapređenje na univerzitetu. Takođe, jedan student se trudi da ga podmiti kako bi prošao godinu, istovremeno mu preteći tužbom zbog klevete. Na sve to, prelepa žena iz susedstva uznemirava ga golotinjom. Boreći se za ravnotežu, Lari traži savet od tri različita rabina. Da li mu iko može pomoći da se reši svojih nedaća i postane ispravna osoba, ozbiljan čovek?

Pogledajte još