Ministarstvo: Hemofarm do kredita po pravilima

BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije u petak je odbacilo optužbe uprave Hemofarma iz Vršca da je ministar ekonomije Mlađan Dinkić sprečio da ta farmaceutska kompanija dobije subvencionisani kredit.

Zahtev Hemofarma za kredit, kako je navedeno u saopštenju dostavljnom Beti, nije stigao u 2009. godini na dnevni red Upravnog odbora Fonda za razvoj. Ta kompanija, kako se dodaje, "može konkurisati za subvencionisane kredite u programu za ovu godinu, naravno po redu i pravilima kao i ostali".

"Hemofarm nije jedino preduzeće u Srbiji, ali je izgleda jedino preduzeće kome smeta red i procedura", istaklo je Ministarstvo ekonomije i navelo da su subvencinisani krediti u vrednosti 1,1 milijarde evra pomogli ili spasili u krizi skoro 12.000 preduzeća.

Ministarstvo ekonomije je naglasilo da "ne reaguje na pritiske, posebno ne na političke" i da "zakon i pravila moraju jednako da važe za sve, bez obzira da li je za kredit konkurisala mala ili velika firma, ili je njen vlasnik običan covek ili lokalni političar".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.