Pelević bio u manastiru Krka

BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Funkcioner Srpske napredne stranke i nekadašnji zamenik komandanta paravojne formacije Arkanovi tigrovi Borislav Pelević odbacio je optužbe Srpske radikalne stranke da je odgovoran za ratne zločine u Zvorniku.

Povodom krivične prijave radikala podnete Tužilaštvu za ratne zločine Republike Srbije, Pelević je agenciji Beta izjavio da aprila 1992. godine nije bio u Zvorniku nego u manastiru Krka, gde je bogoslove obučavao borilačkim veštinama i baratanju oružjem.

"U tom periodu uopšte nisam bio u Zvorniku. Po naređenju mog pokojnog komandata (Željka Ražnatovića Arkana), a tada nisam bio njegov zamenik bio sam običan oficir, dobio sam nalog da idem u manastir Krka, jer se tamo nalazio vladika dalmatinski Nikolaj koji je bio proteran iz Šibenika gde mu je bilo sedište", rekao je Pelević.

Kako je taj manastir u blizini Kistanja, objasnio je Pelević, sa obliženjeg brda Hrvati su stalno pucali na manastir pa je vladika zatražio od Željka Ražnatovića Arkana "da pošalje ljude da brane manastir i obučavaju bogoslove".

On je naveo da je njegov glavni svedok koji može da potvrdi da u to vreme nije bio u Zvorniku vladika Nikolaj, sadašnji mitropolit dobrabosanski i oko 150 bogoslova koje je "obučavao da se brane i naoružavao oružjem" koje je dobio od Milana Martića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.