Mobi preporučuje knjigu Srđe Popovića

Mobi je, inače, osvedočeni protivnik totalitarnih i nedemokratskih režima i jedan od najglasnijih zagovornika borbe za prava životinja na svetu. Na muzičkom planu o njegovim aktivnostima je izlišno govoriti – sarađivao je sa imenima poput Majkla Džeksona, Dejvida Bouvija, Britni Spirs, Guns N’ Roses, Metalikom, Daft Pankom, a publika u Srbiji mogla da ga vidi na glavnoj bini EXIT-a 2009. godine

Mobi je vlasnik najprodavanijeg albuma u istoriji elektronske muzike (Play, 1998) je na svojim nalozima na društvenim mrežama Tviter i Instagram sa pratiocima podelio da je pročitao Popovićevu knjigu i preporučio je svima kao obavezno štivo.

Knjiga “Mustra za revoluciju”, autora Srđe Popovića, gostujućeg predavača na Harvardu, nalazi se na samom vrhu top liste najčitanijih i najprodavanijih priručnika za aktiviste najrazličitijih profila u anglosaksonskim zemljama. Od kada je, posle njujorških i vašingtonskih, knjiga ugledala svetlo dana i u knjižarama najvećih evropskih, azijskih i latinomeričkih kulturnih prestonica, postala je nezaobilazan vodič za sve koji ne žele da sede skrštenih ruku već da daju svoj doprinos menjanju stvari koje im smetaju ili sa kojima su u dubokom nesaglasju.

Mustra za revoluciju“, čije je izdanje na srpskom jeziku predstavljeno 2015. godine, skup je priča o običnim ljudima koji su uradili velika dela tako što su prvo shvatili da se stvari same od sebe neće promeniti, a potom da taj posao umesto njih neće uraditi neko drugi. Knjiga otkriva koje su metode nenasilne borbe najefikasnije za ostvarivanje lepeze demokratskih ciljeva u najrazličitijim društvima – od borbe za prava gej populacije u SAD, akcije svrgavanja režima Slobodana Miloševića u Srbiji, otpora severnoafričkim diktaturama, do demokratskih pokreta u Aziji.

Mustra za revoluciju objavljena u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i Nemačkoj. Francuskoj, Turskoj, Mađarskoj Južnoj, Koreji, Španiji i zemljama Latinske Amerike.

Pogledajte još