PREPORUKA ZA DANAS: Tatjana Jovanović - recept, knjiga, film, predstava, obilazak

Smatra da nikada nije kasno za donošenje odluka koje će poboljšati našu svakodnevicu, i da sve u životu treba birati u skladu sa ličnim afinitetima,a ne trendovima. We rock fashion je naziv njenog malog sveta u koji zaviruju sve one dame koje tragaju za inspiracijom, modnim identitetom, smernicama ili savetima.

Ovu zgodnu mamu devojčice Sofije i bebe Uroša, na Instagramu prati 15 hiljada ljudi, a Tatjana uspeva da ih redovno, uprkos brojnim porodičnim i drugim obavezama, informiše o aktuelnostima iz sveta mode, lepote i nege, ali i onim iz svog privatnog života. U nastavku sledi njenih pet preporuka:

RECEPT - CHEESECAKE KUP

U vrelim letnjim danima, najviše nam prija lagana hrana. Kada su u pitanju slatkiši ništa ne može da zameni sočno sezonsko voće i sladoled, međutim, s vremena na vreme svako od nas poželi da se počasti ukusnom poslasticom. Ono što ja rado spremam ukućanima, kao i iznenadnim gostima je cheesecake kup. Sve što je potrebno jeste da umiksate manje pakovanje slatke pavlake i jednaku količinu neslanog krem sira. Dodajte po želji nekoliko punih kašika šećera u prahu i sve dobro pomešajte. U činiju ili čašu treba da ređate red mlevene Plazme pomešane s malo mleka, zatim red napravljenog fila, pa red omiljenog voća i tako do vrha posude. Brzo, osvežavajuće i preukusno! Recept pogledajte OVDE!

Foto: Promo

KNJIGA OSMICA

Kada krenete na plažu ili dok uživate u nekom hladu, odlično društvo je dobra i zanimljiva knjiga. Za taj period bih preporučila roman koji drži pažnju od prve do poslednje stranice. Triler Osmica, autorke Ketrin Nevil, prati priču glavne junakinje koja otkriva tajnu šahovskih figura sa osvrtima na poznate svetske moćnike koji su vladali kroz istoriju i koji su tokom vladavine pokušavali da se domognu tih figura kako bi dobili magijsku i apsolutnu moć. Glavnoj junakinju se dešavaju neverovatne situacije koje su povezane na vrlo zanimljiv način. Roman je napet i ne dopušta vam da ga pustite iz ruku.

www.delfi.rs

Foto: Promo

FILM SHUTTER ISLAND

S obzirom na to da sam se nedavno po drugi put ostvarial u ulozi majke, nemam aktuelan predlog kada su u pitanju filmovi, međutim, svakako ima nekoliko filmova koje bih preporučila onima koji ih nisu pogledali. Svaki od ovih filmova, kao i knjiga koju sam preporučila, drži pažnju, neizvestan je do samog kraja i, što je vrlo važno, ima kraj koji neće razočarati, što je često slučaj. Dakle, ukoliko niste, obavezno pogledajte Shutter Island s Leonardom Dikaprijom u glavnoj ulozi, Interstellar, s Metjuom Mekonahijem, Gone girl, s Benom Aflekom i The Martian, s Metom Dejmonom. Gledanje ovih filmova nije uzalud potrošeno vreme.

www.imdb.com

Foto: Promo

PREDSTAVA JARE U MLEKU

Nisam sigurna da li su na repertoaru, pogotovo leti, međutim, ukoliko saznate da se u Pozorištu mladih daju predstave Jare u mleku, Testosteron i Estrogen obavezno ih pogledajte. Ovo su predstave koje će vam izmamiti osmeh na lice i nakon kojih će vam se raspoloženje drastično popraviti.

pozoristemladih.co.rs

Foto: Promo

OBILAZAK SREMSKIH KARLOVACA

Sremski Karlovci su mesto u kom sam živela 15 godina i mesto u kojem sada žive moji roditelji. Ukoliko imate slobodan vikend preporučujem da posetite ovu živopisnu i prelepu varošicu. Karlovačka gimnazija, najstarija srpska gimnazija koju sam i sama završila, Bogoslovija, Kapela mira, česma Četiri lava, predivno uređen centar, Patrijaršijski dvor, Saborna crkva, vinarije, Dunav, kuglofi, Muzej pčelarstva i Stražilovo samo su neke važnosti ovog istorijski i kulturno značajnog mesta. Dan proveden u Karlovcima ostaje dugo u sećanju i rado ćete se vratiti!

www.karlovci.org.rs

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još