PREPORUKA ZA DANAS: Beba Dragić - koncert, vino, knjiga, serija, predstava

Audicija za posao na nekadašnjem Pan radiju profesionalno je odredila i definisala njen životni put, budući da je upravo tada, saznavši da je primljena, uvidela da je poziv voditelja i novinara predodređen za nju. Nakon brojnih izazova na koje je, tokom osam godina, nailazila kao glavna i odgovorna urednica magazina "Story", kao spiker, autor i producent u okviru najpoznatijih domaćih medijskih kuća poput televizije "B92", "Prva", "BK", "Pink", i 'lifestyle' magazina kao što su "Lepota i Zdravlje", "CKM", "Joy" a koje je sa uspehom savladavala, odlučuje da napravi mali zaokret, i odvažno ulazi u svet komunikacija i PR-a. Smatra da je prst sudbine taj koji će odrediti dalji tok njenog profesionalnog razvoja, ali je sigurna da čega god da se u budućnosti kao posla lati, daće sve od sebe da se dokaže i briljira. Beba je veliki zajubljenik u pozorišnu umetnost, jogu, prirodu, voli miris hartije i momente kada se u popodnevnim satima kod kuće ušuška sa knjigom u ruci, a najveća mudrost koju je sa godinama usvojila je da je u životu mnogo važnije biti srećan nego biti u pravu. Danas sa vama ova dama deli svoje favorite u sledećim oblastima:

Foto: Promo

KONCERT "CIGARETTES AFTER SEX"

Veoma me je obradovala informacija da će nakon Nemačke, Belgije, Engleske, Francuske… i Srbija biti jedna od stanica svetske turneje ambijentalnog benda iz Bruklina "Cigarettes After Sex". Uprkos tome što postoje nepunih deset godina, a njihov hit "Nothing Nothing's Gonna Hurt You Baby" ima skoro 60 miliona pregleda na Youtube-u, relativno sam ih skoro otkrila. U našoj prestonici nastupiće 18. jula i to na bazenima Sportskog centra "11. april", tako da će samim tim što ću ih pratiti na otvorenom, zadovoljstvo biti za mene veće. U svojoj "biografiji odlazaka na koncerte" bila sam na raznim lokacijama – od Petrovaradinske tvrđave, Ušća, zatvorenih hala, pa čak i klubova, ali ne sećam se da sam slušala koncert na bazenu. Uzgred, među omiljenim koncertima mi je nastup "2Cellos" u Areni ovog marta kao i Amire Medunjanin prošlog decembra u Centru "Sava", a jedan od najdražih nastupa zatvorenog tipa za 200 ljudi je onaj pokojnog Princa u jednom kalifornijskom klubu 2012. godine jer sam ga prvi put čula kako peva uživo i to još bluz.

www.cigarettesaftersex.com

Foto: Pixabay

VINO "STRUM"

Moj staž izrazitog 'winelovera' zvanično traje sedam godina, iako mi je s obzirom na to da je očevo poreklo dalmatinsko, vino, nekako, u genima. Zimus sam završila i Školicu ljubitelja vina gde nam je predavač bio predsednik Udruženja somelijera Srbije. I kako to obično biva, kao u staroj izreci, prvo vi pijete vino, onda vino pije vino, na kraju vino pije vas. Nedavno sam boravila na proputovanju kroz Italiju sa akcentom na toskansku regiju koja mi je ukrala srce i iako preferiram crvena vina pa čak i roze u odnosu na belo, vino sorte 'friulano' me je načisto osvojilo. Karakteristično je za Veneciju, Trst, čak i neke oblasti Slovenije, a upravo u Trstu sam pila 'friulano' naziva "Sturm". Inače mi je drugarica somelijerka nedavno otkrila super aplikaciju "Vivino" gde 'wineloveri' širom sveta degustiraju a onda i daju svoje ocene vinima. Ono što me naročito raduje je da će se 23. septembra u Subotici prvi put kod nas organizovati vinski maraton festivalskog karaktera, pa ću zbog vina početi da volim i trčanje.

Foto: Promo

www.sturm.it

KNJIGA "RAZGOVORI S BOGOM"

Kako sam već izvesno vreme veoma angažovana po pitanju rada na sebi, duhovnoj spoznaji i na svom ličnom razvoju, trenutno čitam knjige koje prate ovu moju fazu života. Mimo onoga što bi možda neki nazvali "popularnom psihologijom" ili "new age" štivom, ima tu i ozbiljne stručne literature iz Geštalt psihoterapije i Sistemskih konstelacija, kao i Reikija… Trenutno sam "u fazi" Nil Donald Volša i njegovog serijala "Razgovori s Bogom", "Kod kuće s Bogom"… Uz, podrazumeva se, kritički osvrt i analitički pristup zanimljiv mi je njegov odnos prema Bogu, Univerzumu, Izvoru… kako god mi svevišnju silu nazvali, kao i demistifikacija duhovnih paradigmi i religija na jedan vrlo jednostavan i neuvredljiv način za vernike.

www.delfi.rs

Foto: Promo

SERIJA "MLADI PAPA"

Iako nisam preterani ljubitelj serija kao formata koji vezuje moju pažnju i čiji rob vremenom postajemo svi, krajem prošle godine ipak sam odgledala jednu koje se, evo i šest meseci kasnije, vrlo sveže sećam. Naziv "Mladi papa" nije me preterano zaintrigirao jer me Vatikan kao takav, ni ustrojstvo katoličkog sveštenstva pa čak ni Džad Lou u ulozi četrdesetšestogodišnjeg pape, zaista nisu preterano zanimali da bi mi bili "udica" da nekom ostvarenju posvetim 500 sati svog života, odnosno deset epizoda po pedesetak minuta. Sreća pa me je drug nagovorio da ipak dam šansu ovoj HBO seriji, italijanskog reditelja Paola Sorentina, koja osim prezanimljive priče o dobru i zlu, duhovnom i svetovnom, potrazi ali i gubitku vere, iskušenjima, vlasti, moralu, moći i ljubavi prema bližnjem… zapravo na samom početku iritira nizom kontroverzi a zatim vezuje pažnju neizvesnošću i skandalima. Uzgred, muzika za seriju potpuno je neočekivana u odnosu na temu i baš zato izuzetno zabavna, a fotografija, odnosno sama estetika serije fenomenalna.

www.imdb.com

Foto: Promo

POZORIŠNA PREDSTAVA "VELIKA DRAMA"

Kao veliki ljubitelj pozorišne umetnosti, svaki put ću preporučiti "obaveznu lekciju o pozorištu" u vidu ingenziozne ansambl-predstave "Velika drama" uvaženog dramskog pisca Siniše Kovačevića. To je predstava koja izaziva pravi vatromet emocija, čitavu paletu, i osećaj koji gledalac ima prisustvujući i proživevši porodičnu sagu i priču o malim i velikim ljudima i njihovim delima i nedelima, dugo ga nakon pogledane drame ne napušta. Izdvojila bih i monodramu Radoslava Milenkovića "Naši dani" nastalu po pričama Radoja Domanovića koja se izvodi od 1984. a za koju je ovaj fenomenalni glumac, reditelj i profesor radio i dramatizaciju. U predstavi više od sat vremena gospodin Radoslav igra oko 40 likova na izuzetan način se transformišući i prikazujući svu raskoš i snagu svog izrazitog talenta i na komičan način ilustruje mentalitet našeg naroda i kako se, da, „istorija zaista ponavlja“.

www.narodnopozoriste.rs

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još