SEVERINA TUŽI HRVATSKU UN: Pevačica nastavlja bitku za starateljstvo nad sinom

U saopštenju, povodom atmosfere linča stvorene u javnosti posle donošenja privremene mere da dete podjednako vremena provodi kod oba roditelja, između ostalog se navodi:

Sudija ne donosi odluku zato što je neko majka deteta, a neko otac, niti da dobije naklonost roditelja kojima su mediji dostupni. Sudija donosi odluku zato što roditelji nisu znali, nisu mogli ili nisu hteli da se dogovore, a često i zato što jedan ili oba roditelja ne prepoznaju potrebe deteta i stavljaju lične interese ispred njegovih. Protiv svake odluke suda strane imaju pravo žalbe, što je Severina iskoristila. Odluke suda prvog stepena preispituju se u žalbenom postupku pred Županijskim sudom, a ne na ulici i medijima.

Oglasio se i pevačicin menadžer Tomislav Petrović u čijem se saopštenju navodi da će slučaj stići do Ujedinjenih nacija:

Nije istina da je Opštinski sud u Zagrebu doneo privremenu meru kojom je odlučeno da dete jednako vremena provodi sa ocem i s majkom. Istina je da otac provodi sa detetom više od 200 dana godišnje, a majka tada ne sme da ga viđa i može da ga nazove samo jednom dnevno i to u 20 sati. To je skandal zbog kojeg će Hrvatska snositi sankcije pred odborom UN za prava deteta.

Izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.