PREPORUKA ZA DANAS: Milica Dabović - knjiga, restoran, muzička umetnica, recept, serija

Potiče iz porodice sportista, majka joj je bivša rukometašica, a brat i sestre joj se takođe bave sportom. Sestra Ana Dabović s Milicom je igrala za košarkašku reprezentaciju Srbije. Milica je odrasla u Herceg Novom gde je i započela karijeru košarkašice. Na Evropskom prvenstvu 2013. predvodila je reprezentaciju Srbije do četvrtog mesta i do četvrtfinala na Svetskom prvenstvu 2014. Sa domaćim klubovima osvojila je prvenstvo Srbije i Crne Gore 2003/2004. godine, kao i kup Srbije i Crne Gore iste godine sa Crvenom zvezdom, te prvenstvo Srbije (2010/11, 2011/12 i 2012/13), kup Srbije (2010/11 i 2012/13) i Regionalnu ligu (2011/12 i 2012/13) sa Partizanom. Kao kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije igrala je na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Mađarskoj i Rumuniji, gde su osvojile zlatnu medalju. Kroz svoju karijeru igrala je za mnoge klubove i živela je u mnogim zemljama, a najlepše joj je bilo u Turskoj. Često je na meti novinara a kroz neke od svojih preporuka koje danas daje za naš portal, naučila je da, bez obzira na sve, ne treba gubiti veru u ljubav!

Foto: Promo

KNJIGA

Ringišpil bih izdvojila, ali ništa manji utisak na mene nije ostavila ni Jelenina prva knjiga iz čuvene trilogije Kazna za greh, Noć kada su došli svatovi. Knjiga koja me je već na prvoj stranici rasplakala, knjiga o neverovatnoj ljubavi između dvoje mladih ljudi koji jednostavno nisu znali da žive jedan bez drugog. Pročitala sam je u jednom dahu. Naučila me je da, bez obzira na sve, treba verovati u ljubav!

www.laguna.rs

Foto: Promo

RESTORAN

Lavash u Beton hali - restoran u koji redovno idem sa sestrom zbog toga što ima dušu, ukusnu i kvalitetnu vegetarijansku hranu, drži jedan, za mene neverovatan nivo, fenomenalno, interesantno, ljubazno osoblje gde se uvek zabavimo i nasmejemo a i dobro pojedemo.

www.lavash.rs

Foto: serifovic/Instagram

LIČNOST

Definitvno, Marija Šerifović! Žena koja malo priča, a kada progovori, zna šta da kaže. Surovo iskrena, cura koja peva kao zmaj i bez konkurencije je! Naša najbolja domaća pevačica, ili zabavnjak!

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

Plazma torta. Torta koju napravim za 15 minuta i jedna od retkih koju jedem.

Sastojci:

- dva jajeta
- maslac
- 300 gr Plazme
- 200 gr mlevenih oraha
- 100 gr šećera u prahu
- jedan sokić od pomorandže
- malo ruma
- 200 gr Milka čokolade koju prvo otopimo i, ako neko želi i voli, kokos po potrebi.

Uživajte!

Foto: Promo

SERIJA

Definitivno Prison break! Obožavam serije, a kada smo u inostranstvu, jedino što radimo u slobodno vreme je da otimamo jedni od drugih serije i filmove pa pratimo i gledamo. Ispunjavaju mi vreme, opuštaju me, drže mi pažnju. Naročito Prison break u kojoj uvek čekaš i nestrpljiv si da vidiš šta će se sledeće desiti. Jedna od meni omiljenijih, zaista!

www.fox.com

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još