Mesec rođenja određuje zdravlje bebe

Studija je pokazala da bebe rođene u septembru imaju najmanju šansu da razviju hronične bolesti. Ali muškarci rođeni u septembru imaju čak tri puta veću šansu da pate od problema sa štitnom žlezdom nego januarske bebe.

Žene rođene u julu imaju za 25 posto veću verovatnoću da dobiju visok krvni pritisak, dok junski muškarci imaju 34 odsto veću šansu da obole od depresije. Osteoporozi su sklonije dame rođene u aprilu, maju, septembru i oktobru, dok su muškarci koji su svetlo dana ugledali u martu, junu i decembru najskloniji da u starijem životnom dobu obole od katarakte.

Naučnici spekulišu da ima razlike između dece rođene u zimskim i letnjim mesecima jer se razlikuju i spoljni faktori odgovorni za razvoj imuniteta. Posebno je važna sunčeva svetlost koja utiče na proizvodnju vitamina D koji može igrati vitalnu ulogu u oboljevanju kasnije tokom života.

Ali, nisu svi dočekali studiju sa oduševljenjem. Dr Robert Kaf iz Kraljevskog statističkog društva kaže da je prirodno da će biti obrazaca koji se ponavljaju, ali da oni nisu nužno i pokazatelji dobrog ili lošeg zdravlja. Da je reč o pravim vezama, uvek bi se pronalazile, a kako podseća, u sličnoj studiji objavljenoj pre dve godine došlo se do potpuno drugačijih rezultata. I cinično zaključuje - astrologija nikad nije bila dobra nauka.

Izvor: Novosti

Pogledajte još