HRABRA NOVOPAZARKA ATIFA LJAJIĆ: Nisam se ovome nadala, ali ne krivim muža što me je ostavio

Odluka supruga Šerifa Nokića (68) da definitivno ne prizna kao svoje dete vantelesnom oplodnjom začeto i 20. juna rođenu devojčicu Alinu, a verovatno i da napusti podstanarsku sobicu u kojoj su deset godina zajedno živeli, hrabra Novopazarka Atifa Ljajić, koja se carskim rezom prvi put porodila u 60. godini života, iznenada je zapala u ozbiljne probleme.

Nisam se ovome nadala, Šerif je sve ove godine bio uz mene, bodrio me je i pomagao… Neprimereni komentari i pritisak njegove porodice u Turskoj (iz prvog braka ima odraslu decu i unuke) učinili su svoje. Nije izdržao i ne ljutim se na njega… Alinu ću upisati pod mojim prezimenom Ljajić, za nju ću živeti i za nju se boriti sve do kraja života – rekla je Atifa.

Da bi posle teških muka i velike neizvesnosti ipak postala majka, Atifa je morala da potroši svu svoju teško sticanu ušteđevinu i podigne kredit u jednoj novopazarskoj banci….

Dok čekam penziju, dobijam skromnu nadoknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje i gotovo sve što primim uplaćujem za otplatu kredita, ostale su mi još tri rate od po 10.000 dinara… Svakog meseca ću za kiriju morati da stvorim po 70 evra, a pošto soba u kojoj živim prokišnjava, već od septembra moraću da tražim neki drugi smeštaj. Imam dalje rođake, ali svi su oni slabog materijalnog stanja i preokupirani svojim problemima – naglašava Atifa.

Svi u Novom Pazaru potpuno su šokirani iznenadnim obrtom i sledom događaja.

Čitala sam u novinama o hrabroj ženi koja čeka bebu u 60. godini života, divila sam joj se, mislila sam da ima idealan brak i da joj nikakva pomoć nije potrebna, u šoku sam, nisam ni slutila da će zapasti u nevolje, posetiću je ovih dana – kaže Atifina komšinica iz Ulice Stefana Nemanje.

Zatečeni su i u Centru za socijalni rad, do sada, nezvanično smo saznali, nije bilo ni zahteva, ni potreba da se pomaže Atifi i Šerifu. Razmotriće ovaj slučaj narednih dana. Očekuje se i reakcija Gradske uprave u Novom Pazaru.

Izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.