Srbija protiv Italije, Severne Irske i Slovenije

BEOGRAD, 7. februara 2010. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine igraće u Grupi C sa selekcijama Italije, Severne Irske, Slovenije, Estonije i Farskih Ostrva.

Fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine igraće u Grupi C sa selekcijama Italije, Severne Irske, Slovenije, Estonije i Farskih Ostrva, odlučeno je današnjim žrebom u Varšavi.

Nosilac grupe Italija na ovogodišnjem Mundijalu u Južnoj Africi braniće titulu prvaka sveta, a na tom turniru igraće i Srbija i Slovenija.

Srbija je, tada u zajednici sa Crnom Gorom, protiv Italije poslednji put igrala u Torontu 2005. godine kada je na prijateljskoj utakmici bilo 1:1. Istim rezultatom završena su i oba prethodna duela dve ekipe u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2004. godine.

Mnogo bolji učinak Srbija ima u duelima sa Severnom Irskom sa kojom je igrala 10 mečeva uz sedam pobeda, poraz i dva nerešena meča. Poslednji susret, prijateljski u Belfastu pre četiri meseca, Srbija rešila u svoju korist sa 1:0.

Pobeda, međutim, nije bilo u susretima sa Slovenijom sa kojom su srpski fudbaleri igrali četiri meča i svi su završeni nerešenim ishodom, uključujući i oni poslednji, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002. godine.

Dueli sa Estonijom biće prvi za srpske igrače, koji su mnogo više iskustva imali sa Farskim Ostrvima. Farani su Srbiji osam puta bili protivnici i svaki meč su izgubili, pri tom primivši 32 gola, a postigavši samo dva.

Sastavi grupa:

Grupa A: Nemačka, Turska, Austrija, Belgija, Kazahstan, Azerbejdžan

Grupa B: Rusija, Slovačka, Irska, Makedonija, Jermenija, Andora

Grupa C: Italija, Srbija, Severna Irska, Slovenija, Estonija, Farska Ostrva

Grupa D: Francuska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Belorusija, Albanija, Luksemburg

Grupa E: Holandije, Švedska, Finska, Mađarska, Moldavija, San Marino

Grupa F: Hrvatska, Grčka, Izrael, Letonija, Gruzija, Malta

Grupa G: Engleska, Švajcarska, Bugarska, Vels, Crna Gora

Grupa H: Portugal, Danska, Norveška, Kipar, Island

Grupa I: Španija, Češka, Škotska, Litvanija, Lihtenštajn

Plasman na Evropsko prvenstvo, pored organizatora, direktno će izboriti pobednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Poslednjih osam učesnika Evropskog prvenstva biće odlučeno posle baraž duela preostalih drugoplasiranih timova.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počće trećeg septembra, a završiće se 15. novembra sledeće godine za kada su zakazani revanši mečevi baraža.

Pogledajte još