Jankovićeva pobedila i Kuznjecovu

BEOGRAD, 7. februara 2010. (Beta) - Osma teniserka sveta Jelena Janković pobedila je danas u beogradskoj Areni Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:3) i reprezentaciji Srbije donela vođstvo nad Rusijom od 2:1 u prvom kolu Svetske grupe Fed kupu.

Jankovićeva je uspela da ostvari i novu pobedu, ukupno 22. u 28 dosadašnjih singl mečeva u Fed kupu.

Kuznjecovu, prvu igračicu četvorostrukog šampiona Fed kupa, Jankovićeva je savladala posle dva sata i 15 minuta igre.

Prvi set rešila je zahvaljujući seriji od četiri osvojena gema uzastopce što joj je donelo vodjstvo od 5:1. Kuznjecova je uspela da nadoknadi jedan brejk zaostatka, ali ne i da se poptuno vrati u igru.

Drugi set, ipak, pripao je Kuznjecovoj, četvrtoj teniserki sveta, iako je Jankovićeva u drugom gemu imala jednu, a u četvrtom još dve
prilike za brejk.

Kuznjecova, aktuelna šampionka Rolan Garosa, uspela je tada da se spasi i do izjednačenja od 1:1 stigne zahvaljujući brejku u devetom gemu, jedinom u drugom setu.

Jankovićeva je prva stigla do brejk šanse i u trećem setu, ponovo u drugom gemu u kome nije uspela da iskoristi tri prilike. Servis
protivnici, medjutim, Jankovićeva je uspela da oduzme u šestom gemu i ubrzo je povela sa 5:2.

Prve dve meč lopte imala je već u osmom gemu na servis Kuznjecove, ali je slavlje moralo da pričeka. Samo do sledećeg gema, kada je Jankovićeva sačuvala servis za konačnu pobedu, iako je Kuznjecova imala dve brejk prilike.

Jankovićeva je, ipak, na kraju stigla do pete pobede u dosadašnjih 10 susreta sa Kuznjecovom i Srbiju dovede na korak od aprilskog duela sa SAD u polufinalu Fed kupa. 

Jelena Janković izjavila je da je meč protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove bio težak i da joj je drago što je donela još jeda poen Srbiji u Fed kupu.

"Bio je izuzetno težak meč. Kuznjecova je dobro igrala. Bilo je lepih poena. Drago mi je što sa uspela da donesem još jedan bod
Srbiji. Ja sam uradila što je bilo do mene",
rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, nije isto kada igra u Fed kupu i turnire po svetu.

"Normalno je da sam umorna i da me sve boli. Isrpljena sam psihički, jer ne igram za sebe nego za svoju zemlju i svoj narod", rekla je Jankovićeva.

"Ovi mečevi protiv dobrih igračica iz Rusije mi mnogo znače. Daju mi samopouzdanje za nastavak sezone. Želim da budem što bolja, to je moj cilj. Nadam se da će ova sezona biti bolja nego prošla", rekla je Jankovićeva i objasnila da ponovo želi da se vrati u sam vrh.

Ona je dodala da ne radi sa trenerom Rikardom Sančezom od Otvorenog prvenstva Australije, da želi za sada sama odučuje i da nema kome da se dokazuje osim sebi.

"Mogu samo da uživam i da pokušam da budem još bolja. Videćemo kako će biti. Ne razmišljam koliko poena branim na turnirima, već da igram svoju igru", rekla je Jankovićeva.

Pogledajte još