Radnički bolji od Olimpije

BEOGRAD, 6. februara 2010. (Beta) - Košarkaši Radničkog savladali su u Kragujevcu ljubljansku Olimpiju sa 74:70 (19:23, 14:11,
15:16, 26:20) u 20. kolu Jadranske lige.

Radnički su do pobede nad protivnikom sa mnogo bogatijom tradicijom predvodili Dragan Mirosavljević sa 18 i Vukašin Aleksić sa 16 poena. Rajko Kljajević je pomogao sa 15, a Marko Brkić sa 12 poena.

Metju Vinsent Volš je sa 17 poena bio najefikasniji u Olimpiji, dok je Vlado Ilijevski dodao 16.

Pobeda nad Olimpijom, do koje je Radnički stigao tek u poslednjoj četvrtini pošto su gosti vodili većim delom meča, timu iz Kragujevca je osma u Jadranskoj ligi.

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je da je večerašnja pobeda nad Olimpijom velika za njegov tim, jer je tako
prekinuo seriju od tri uzastopna poraza.

"Igrači su odigrali jako borbeno u odbrani. Uspeli smo da jednu evroligašku ekipu svedemo na ovako mali broj poena. Odbrana je bila ključ pobede. Mogli smo i bolje u napadu, ali je bilo početničkih grešaka", rekao je Nikolić novinarima.

Trener Kragujevčana kazao je da će se njegova ekipa sada koncentrisati na učešće u Kupu Radivoja Koraća.

"Jadranska liga nas sada malo manje zanima. Više ćemo se pripremati za Kup. Tu ćemo probati da odigramo bezobrazno i probamo da napravimo neko iznenadjenje", rekao je Nikolić.

Trener Olimpije Jurij Zdovc rekao je da je pobeda Radničkog zaslužena, jer su je domaći igrači više želeli.

"Više su želeli pobedu i igrali su srčanije. Mi smo u prve tri četvrtine imali korektnu odbranu, ali nam je u poslednjoj pala koncentracija, što je Radnički iskoristio", rekao je Zdovc.

"Ne preostaje nam ništa drugo nego da probamo da dobijemo sve utakmice do kraja, što neće biti lako, ali ćemo se boriti", rekao
je Zdovc.

Pogledajte još