PREPORUKA ZA DANAS: Tanja Vdović - restoran, knjiga, serija, film, recept

Pored iskustva u odnosima sa medijima, Tanja redovno učestvuje u pripremi i realizaciji najvećih događaja za klijente agencije, a danas za vas daje svojih 5 preporuka.

Foto: Promo


RESTORAN "ISTOK"

Ponovno fuzija, ali ovoga puta na tanjiru - hrana istočnjačkog karaktera i mirisa... Prostran‚ ali ušuškan restoran, uređene u duhu predivnog Vijetnama, ali ništa prenapadno ili prenaglašeno, već prirodno, udobno i svedeno.

www.facebook.com/istokrestoran

Foto: Promo


KNJIGA "100 GODINA SAMOĆE"

Gabrijel Garsija Markes. Fantastična, opsesivna, tragična, opipljiva, uvlači vas u avanture fenomenalne porodice Buendija-Iguaran, sa njihovim čudima, incestima, preljubama, pobunama, otkrićima i uverenjima, a predstavlja u isto vreme, i mit i istoriju i svetsku ljubav. Roman koji oduzima dah već na prvoj stranici!

www.delfi.rs

Foto: Promo


SERIJA "WILL&GRACE"

Nešto što jedva čekam jeste nastavak kultne serije "Will&Grace". Serija neprevaziđenog humora, po mom mišljenju sa najboljim kastingom i perfektno napisanim dijalozima, likovi koji se još uvek prepričavaju i citiraju. Od završetka serije na televiziji se nije pojavila nijedna postava koja je postala toliko prepoznatljiva. Jedva čekam da vidim šta se desilo u međuvremenu u stanu na Riversajd drajvu.

www.imdb.com

Foto: Promo


FILM "KRALJEV GOVOR"

Britanski istorijski film, fantastična interpretacija glumaca, puno komičnih i zabavnih dijaloga smeštenih u verovatno najturbulentniji period u savremenoj istoriji. Kada vidite da i oni koji imaju sve privilegije i, naizgled savršen život, prolaze kroz velike lične drame i nesigurnosti, a pritom moraju da donose odluke koje će uticati na živote miliona, najbolje vam bude jasno koliko smo zapravo svi isti. Specifična gluma, spektakularni glumci na vrhuncu svog zadatka, a posebno bih izdvojila glavnog aktera Kolina Firta.

www.kingsspeech.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com


RECEPT

Špageti u umaku od rajčice

S obzirom na to da se, dok ovo pišem, spremam na put za Opatiju, dah italijanske, a letnje kuhinje je ono što će biti osnova moje ishrane u predstojećim vrelim danima. Špagete u umaku od rajčice su idealne za vrele dane, a prirpema je brza i jednostavna: izdinstati 2-3 kapule (crnog luka), dodati rajčicu (paradajz), dinstati sve zajedno još malo pa umešati prethodno skuvane aldente špagete, dodati svežeg bosiljka, maslinovog ulja i servirati. Mmmmm, da li osećate ovaj zanosni miris Mediterana?
Prijatno!

Autor: Nina Dotlić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još