Tri proverena saveta kako da se zauvek rešite strija na koži

Strije nastaju usled promena na koži, a često pod uticajem hormona. U periodu trudnoće hormoni imaju zadatak da razmekšaju kolagen kako bi koža bila elastičnija. Međutim ni kolagenski sastav nije kod svake žene isti. Neke od žena se mogu pohvaliti jačim, a neke slabijim kolagenom.

One koje nisu imale tu sreću da on bude jači susreću se sa pojavom strija. Međutim, nije samo period trudnoće vreme kada one mogu nastati. Period naglog gojenja, pa čak neretko i pubertetsko doba mogu biti praćeni ovom pojavom na koži. Adolescenti se susreću sa strijama koje nastaju usled prebrzog rasta tokom puberteta, a time i do naglog širenja kože i nastanka strija. Na početku, strije su obično crvene boje, dok vremenom postaju belje, ali ne i znatno manje vidljivije. Nije ih moguće u potpunosti ukloniti, ali smanjiti njihovu vidljivost jeste.

Stoga donosimo tri 'beauty' saveta koja će pomoći svakoj dami.

Podstičite cirkulaciju

Redovna masaža pa makar i tokom tuširanja sunđerom odlična je za podsticanje cirkulacije koja će pomoći pri smanjenju vidljivosti strija. Dok su strije još u crvenoj fazi, lakše je smanjiti njihovu vidljivost.

Piling i hidratacija

Otklanjanje izumrlih ćelija sa kože, pomaže pojavi nove, mlade kože. Na taj način ćelije kože se brže obnavljaju, te su i strije manje vidljive.

Ulje za telo

Suva ulja omiljena su ulja žena širom sveta. Preparati bogati biljnim uljima poput ulja borača i slatkog badema pomažu u smanjenju vidljivosti strija. Ulje borača, bogato nezasićenim masnim kiselinama, deluje protiv bora i nastanka strija, povećavajući elastičnost i tonus kože dajući joj mekoću, dok je ulje slatkog badema bogato esencijalnim masnim kiselinama koje su najsličnije ljudskom sebumu.

Izvor: Lepota & Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.