Konvoji kamiona sa cigaretama pod pratnjom policije

BEOGRAD, 8. februara 2010. (Beta) - Vozač kamiona Milovan Kalajanović izjavio je u ponedeljak, u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Stanka Subotića Caneta, da su konvoji kamiona natovarenih cigaretama imali policijsku pratnju u Srbiji i bivšoj Republici Srpskoj Krajini.

Kalajanović je pred Specijalnim sudom svedočio da je 1995. godine ili 1996. godine vozio kamion natovaren cigaretama iz Srbije u RSK i nazad i da je u konvoju bilo između pet i 15 kamiona, a da je u njegovom kamionu bilo oko 1.000 kartona cigareta.

"Angažovala nas je firma Srbijaprevoz. Ne sećam se gde su u Srbiji bile utovarene cigarete. Kada smo stigli na granični prelaz na Dunavu kod Vukovara, carinici su pregledali dokumentaciju i kamione, prešli smo granicu i čekali smo u krugu nekog preduzeća celu noć", rekao je Kalajanović.

Svedok je nastavio da cigarete nisu istovarene u RSK, pa su se sledećeg jutra vratili u Srbiju, ali bez carinske provere, a da su cigarete istovarene "negde kod Novog Sada". Svedok je naveo da su konvoj kroz Srbiju pre ulaska u RSK pratila dva policijska "golfa 3", jedan ispred konvoja, a drugi na kraju, dok su u RSK kamione sa cigaretama pratili džipovi sa policijskim tablicama i rotacionim svetlima. Po povratku u Srbiju, konvoj je obezbeđivao policijski džip.

Pogledajte još