Gaz Metan isključen iz Balkanske lige

VALJEVO, 8. februara 2010. (Beta) - Odlukom rukovodstva Balkanske košarkaške lige (BIBL) rumunska ekipa Gaz Metan Medias isključena je iz takmičenja, njeni dosadašnji rezultati su brisani, a depozit od 10.000 evra neće joj biti vraćen, objavljeno je na sajtu te lige.

Kako se navodi, odluka je doneta 27. januara zbog toga što Gaz Metan i Košarkaški savez Rumunije nisu ispunili prethodnu odluku Borda BIBL i pružili dodatne garancije da će Gaz Metan poštovati propozicije BIBL i uplatiti 5.000 evra na ime kazne zbog toga što je na dve utakmice igrao sa više od tri stranca van Evrope.

Rumuni su po četiri Amerikanca imali na utakmicama sa Rilski Sportistom u decembru 2009. i Lovćenom na Cetinju u januaru, a sa viškom stranaca igrali su i protiv Metalca u Valjevu i tu utakmicu dobili ali se srpski predstavnik u BIBL nije žalio.

Gaz Metan je po rezultatima ostvarenim na terenu bio najolji posle šest kola, pet pobeda i poraz, a posle odluke Borda BIBL u A grupi na tabeli vodi Metalac sa skorom 4/2, ispred Lovćena 4/1, Rilski Sportist i Euroins Černo more 2/3, re Rabotničkog 1/4.

Takmičenje u Balkanskoj ligi nastavlja se u sredu, kada Metalac dočekuje Lovećen sa cetinja, dok u B grupi OKK Beograd igra sa Mornarom iz Bara.

U BIBL se takmičilo 12 klubova iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, koji su podeljeni u dve grupe, a prvak će biti poznat posle finalnog turnira sa četiri ekipe (fajnal for).

Balknska liga pokrenuta je prošle godine, a titulu prvaka brani Rilski Sportist iz Samokova u Bugarskoj.

Pogledajte još