Obukom pedagoga za bezbednost dece na internetu

BEOGRAD, 9. februara 2010. (Beta) - Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije ove godine će nastaviti akciju za bezbednost dece na internetu obučavanjem nastavnika i pedagoga, najavila je u utorak ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

"Internet je ogromno more informacija. Svoju decu možete štititi tako što im nećeta dati da se približe, ali najbolja zaštita je naučiti ih da plivaju", kazala je ministarka na konferenciji za novinare povodom obeležavanja Dana bezbednosti na internetu.

Ministarka je kao primer ugrožavanja bezbednosti dece navela slučaj devojčice od 13 godina iz Kragujevca koja je preko interneta dogovorila sastanak sa osobom koja se predstavila kao njen vršnjak, ali se ispostavilo da ima 60 godina i zle namere.

Kako je kazala, primer za lakovernost roditelja je majka koja je poverovala da je njena ćerka od 12 godina izabrana da bude model na reviji u Rimu i bila spremna da pošalje ćerku na put na osnovu pisma koje dobila preko interneta i sajta agencije.

Pogledajte još