O imovini Šarića u CG odlučuje Srbija

PODGORICA, 9. februara 2010. (Beta) - Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica izjavila je u utorak da će o oduzimanju imovine pljevaljskog biznismena Darka Šarića na teritoriji Crne Gore odlučivati nadležni organi Srbije, koja ga sumnjiči za međunarodni šverc kokaina.

"O Šarićevoj imovini na teritoriji Crne Gore će odlučivati srpski organi koji budu vodili krivični postupak, jer se ne može odvajati krivica od imovine", rekla je Medenica novinarima u Podgorici posle svečanog polaganja sudijskih zakletvi.

Srbija potražuje Darka Šarića zbog sumnje da je organizator krijumčarenja više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zaplenjenog jesenas.

Šarić je državljanin Srbije i prema tvrdnjama crnogorske policije nalazi se u nekoj od evropskih država. Predsednica Vrhovnog suda je kazala da će Šarić biti izručen Srbiji ukoliko bude uhapšen u Crnoj Gori. Objašnjavajući odluku crnogorskih sudova da odbiju zahtev tužilastva Crne Gore za saslušanje biznismena Ratka Kneževića, Medenica je rekla da je sud procenio da u tom slučaju "ništa nije hitno" i da "tužilaštvo ima daleko bolje mehanizme".

Pogledajte još