Zimonjić i Nestor prejaki za Troickog i Tipsarevića

BEOGRAD, 9. februara 2010. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor uspešno su počeli takmičenje na turniru u Roterdamu na kome brane titulu šampiona.

Srpsko-kanadski tandem je u prvom kolu dubla eliminisao Zimonjićeve zemljake Viktora Troickog i Janka Tipsarevića sa 2:0 (7:6, 6:1).

Naredni protivnici Zimonjića i Nestora biće Španci Felisijano Lopes i Tomi Robredo, koji su savladali Slovaka Filipa Polašeka i Čeha Martina Dama sa 2:0 (6:4, 7:6).

Troicki će takmičenje u Roterdamu nastaviti u singlu kada u prvom kolu bude odmerio snage sa 32. teniserom sveta Jirgenom Melcerom iz Austrije. Tipsarević je već izgubio od Nemca Florijana Majera, koji je 63. na ATP rang listi tenisera.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je postavljen za prvog nosioca u musksom singlu, već se plasirao u drugo kolo, pošto mu je je 69. igrač sveta, Sergij Stahovski iz Ukrajijne, ranije večeras predao meč pri zaostatku od 0:1 u setovima (2:6) i 1:4 u drugom delu igre.

Đoković će u drugom kolu igrati sa 54. teniserom sveta Markom Kjudinelijem iz Švajcarske, koji je eliminisao Francuza Mišela Lodru pobedivši ga sa 2:1 (6:1, 6:7, 7:6).

Nagradni fond turnira u Roterdamu iznosi 1.445.000 evra, a prošle sezone je u singlu najbolji bio Britanac Endi Marej, koji je propušta ovogodišnji turnir.

Pogledajte još