PREPORUKA ZA DANAS: Aleksandra Saška Janković - serija, knjiga, festival, grad

Učešćem u šou programu "Prvi glas Srbije", kao sada već odrasla i odvažna umetnica, pevačica, predstavila se domaćoj javnosti koja je nakon nezaboravnih izvođenja izvesnih numera nikada više nije zaboravila. Nastupi, singlovi, festivali poput "Sunčanih skala" i "Evrosonga" nizali su se jedni za drugim, a Saška je počela da živi svoj san. Danas sa vama ova urbana i šarmantna dama deli svoje favorite.

Foto: Promo

SERIJA “CASTLE”

S obzirom na to da sam vremenom postala veći fan serija nego filmova, preporučila bih vam mnogo toga. Znamo da su u današnje vreme serije postale traženije i gledanije od filmova, a mnogi od najpoznatijih glumaca današnice su plaćeniji i angažovaniji baš u TV formatima. Moja preporuka ide od starih dobrih "Friends", "Sex and the city", preko "How I met your mother", "Dr House", do "Bones" i "Castle" ili "Anger managment". Trenutno se poslednje tri navedene prikazuju na kanalu "Fox", i kada imam vremena, obavezno pogledam letnje reprize jer se nažalost više ne snimaju nove. Fenomenalna je i "True detective" plus mnoge druge, tako da bi moj spisak bio veoma dugačak. Ipak, prva preporuka, možda više za žene, neka bude šarmantni duhoviti Nejtan Filion u ulozi pisca Ričarda Kesla, uz prelepu glumicu našeg porekla Stanu Katić u ulozi detektivke Beket. Lagano je, glavni lik je dovoljno neodoljiv nama ženama, detektivka muškarcima, te je za početak to sasvim dovoljno da se ova serija nađe na vašoj listi za gledanje. A meni kao muzičaru dopada se i uvodna špica, kao i zvuk kroz seriju. Tako me je još više privukla.

www.imdb.com

Foto: Promo

KNJIGE ALEKSANDRE POTER

Kako je trenutno leto, težimo ka tome da nam sve bude lagano i pirkavo pa tako i štivo, barem meni. Mnogo volim humor Aleksandre Poter, pre mi se činilo da su njene knjige kao neki slatki dosadni ženski bestseleri ali mi je promenila mišljenje. Ne dajte da vas zavaraju "girly" i dobro dizajnirane korice. Unutra se kriju veoma ljupke dogodovštine njenih junakinja u kojima svaka devojka može da se pronađe. Svakako ide uz plažu, bazen ili izležavanje u prirodi! Aleksandra Poter, sve knjige.

www.vulkani.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

FESTIVAL “STARI GRAD” U NOVOM PAZARU

Bitno je da u ovo doba godine ne zaboravimo sve gradove u Srbiji i turizam unutar države. Svi bismo se zaleteli negde "preko", ali naša zemlja je baš bogata u ponudi i lepotama. Izdvojila bih festival "Tvrđava teatar" u mom rodnom gradu Smederevu, festival "Nušićijada" u Ivanjici posvećen Branislavu Nušiću, a onda i muzički festival "Stari grad" u Novom Pazaru. Naravno, da ne pominjemo najveći festival "Exit" koji svakako spada u prve izbore, i svi znaju šta je. O svim festivalima se možete raspitati na internetu, a meni je, kao muzičaru Novi Pazar uvek bio osveženje jer se neguju razne kulture, i uvek mu se rado vraćam zbog ljudi, ponude i gostoprimstva. Do pre koju godinu bio je takmičarskog karaktera uz revijalne večeri a sada je samo revijalan i ima fenomenalan program koji pažljivo biraju dobri znalci Sulejman Zatrić i Aladin Imamović. Ove godine održava se 30. i 31. jula, a dva vikenda pre toga su domaćini i Balkanskog prvenstva u atletici u okviru kojeg ću i ja nastupiti, naravno ne kao sportista već kao muzičar. Dakle, moj muzički izbor ovog leta je Novi Pazar!

www.starigradfest.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

GRAD BEČ

Zaljubljena sam u Beograd. Ali, on je na domaćem terenu i ta ljubav je logična. No, kada je Evropa u pitanju, moja druga ljubav je Beč. Već dve godine sam vrlo često tamo. Osim što su mi tamo neki od najbližih ljudi u životu, i plan mi je da se tamo preselim, taj grad je toliko miran, magičan i ima bogatu istoriju, građevine, muzeje, apsolutno sve što poželite! U maju sam imala priliku i da nastupim kao gost njihovog čuvenog gitariste Hari Stojke na jednom od najvećih festivala kod njih - "Wiener festwochen" iliti "Otvaranje bečkih nedelja kulture". Tradicionalno se održava ispred njihovog čuvenog "Rathausa" pred 10 hiljada ljudi, a išao je i prenos na njihovom prvom kanalu. Pozvana sam da u oktobru opet budem gost na njegovom celovečernjem koncertu u čuvenom "Konzerthaus" u kojem se inače svake godine izvodi legendarni "Bečki novogodišnji koncert". Apsolutna čast pored ljubavi i poštovanja prema Beču kao gradu. Ko još nije bio, nije daleko, a poseta ovom gradu - obavezna!

www.wien.gv.at

Autor: Marija Milošević
Foto: Dejan Radić

Pogledajte još