LAV NAGRADIO “MAJSTORE PIVA I PENE”

Veliko finale takmičenja u točenju i serviranju piva “Majstori piva i pene”, u organizaciji kompanije Carlsberg Srbija i brenda LAV, održano je u Sport pabu u Beogradu. Pobedu na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju odneo je Nikola Šarić iz bara Puberaj iz Novog Sada koji je osvojio put na jedan od najvećih festivala piva – Oktobarfest! Na takmičenju je učestvovalo 14 finalista koji su prethodno pobedili na regionalnim takmičenjima u gradovima širom Srbije: Šabac, Niš, Kragujevac, Smederevo, Novi Sad i Beograd.

Znajući da samo pravilnim točenjem piva ono može iskazati sve svoje kvalitete i prefinjen ukus, kompanija Carlsberg Srbija pokrenula je Draft Beer akademiju koja sprovodi obuku za pravilno točenje i serviranje piva. Sedam Draft Beer ambasadora, koji pokrivaju celu teritoriju Srbije, promovišu rituale i kulturu piva za pravilno točenje i serviranje, sa misijom da prenesu svoje znanje na barmene ugostiteljskih objekata širom zemlje.

Nakon obuke na akademiji u trajanju od dva meseca, u kojoj je bilo uključeno 200 objekata širom Srbije, žiri je ocenjivao takmičare u četiri kategorije – priprema čaše, točenje piva, sečenje pene i posluženje i prezentacija piva, a onaj sa najvećim znanjem i veštinama, nagrađen je putovanjem u Nemačku, na čuveni – Oktobarfest, raj za sve pivopije.

Žiri velikog finala u Beogradu činili su stručni i nezavisni ocenjivači – Novak Nenezić, predsednik udruženja barmena, Slavko Umićević, tehnolog i saradnik na projektima Draft Beer Academy i Draft Beer Ambasadori, te Duško Rađen, direktor kompanije Cool Beer, koja se bavi održavanjem rashladne opreme i aparata za istakanje.

Već nekoliko godina Carlsberg Srbija bavi se edukacijom barmena, dok je takmičenje “Majstori piva i pene” održano prvi put ove godine.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.