Jelena Janković: Slovačka ni lak ni težak protivnik

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je da naredni protivnik u Fed kupu Slovačka "nije ni lak ni težak", ali da može da se pobedi na domaćem terenu, bez većih problema.

Srbija će u Beogradu igrati sa Slovačkom 24. i 25. aprila u meč za ostanak u Svetskoj A grupi Fed kupa. Ona je na svom sajtu (jj-jelenajankovic.com) podsetila da je Srbija igrala u Košicama pre dve godine sa Slovačkom i izgubila.

"Tim Slovačke je u skoro istom sastavu kao i pre dve godine. Nije ni lak ni težak protivnik. Neka sredina za koju smatram da je možemo savladati na domaćem terenu bez većih problema. Izgleda da je vreme da im se osvetimo za poraz u Košicama", rekla je Jankovićeva na svom sajtu (jj-jelenajankovic.com).

Ona je podsetila da je Srbija igrala u Košicama pre dve godine sa Slovačkom i izgubila.

"Nikada neću zaboraviti meč sa Dominikom Cibulkovom koji je trajao tri sata i 32 minuta. Tada sam na kraju, dve lopte do pobede, zbog pucanja vlakana na levoj nozi ostala da igram samo na jednoj i stigla do cilja", rekla je Jankovićeva.

Prema njenim rečima, to nikada neće zaboraviti, kao ni atmosferu koju je pravilo 6.000 slovačkih navijača.

Najbolja teniserka Srbije najavila je da sutra putuje na turnir u Dubai i ponovila da više nema trenera, jer je prekinula saradnju sa Rikardom Sančezom.

"Cilj mi je da vratim moju staru igru, koja me krasila kada sam pravila najbolje rezultate i verujem da sam na pravom putu. Radiću samo sa sparing partnerom, a uz mene će kao i uvek do sada biti neko od članova moje porodice", rekla je ona.

Jankovićeva posle Dubaija ide na turneju po SAD, gde će igrati na dva velika turnira u Indijan Velsu i Majamiju.

Pogledajte još