Hagai Šaham i Ralf Kiršbaum u Kolarcu

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Stalni gostujući violinista Beogradske filharmonije u sezoni 2009/2010. Hagai Šaham i jedan od vodećih violončelista današnjice Ralf Kiršbaum nastupiće u pratnji tog orkestra 12. februara u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

Šaham i Kiršbaum, pod upravom američkog dirigenta Dejvida Alana Milera, izvešće Dupli koncert Johanesa Bramsa, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Hagai Šaham je ranije svirao Bramsov Dupli koncert u Karnegi Holu sa Zubinom Mehtom, a Kiršbaum je isti koncert snimio za "BMG Clašics". Beogradski koncert je njihov prvi zajednički nastup .

Orkestar će u petak premijerno izvesti Virtuelnu uvertiru, porudžbinu Beogradske filharmonije kompozitorki Nataši Bogojević. Na programu koncerta će biti i "Proleće Apalačija", baletska muzika američkog kompozitora Arona Koplanda. Karte za koncert su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 600, 800 i 1000 dinara.

Beogradska filharmonija će sledeća dva vanredna koncerta održati 21. februara sa proslavljenim dirigentom Zubinom Mehtom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.