Troicki predao Melceru

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na turniru u Roterdamu, pošto je na svoj 24. rođendan predao meč prvog kola 32. igraču sveta Jirgenu Melceru iz Austrije.

Troicki, 34. teniser sveta, meč je predao pri zaostatku od 0:1 u setovima (3:6) i 0:3 u drugom delu igre. Razlozi odustajanje nisu odmah bili saopšteni.

Melcer će u narednom kolu igrati sa 46. teniserom sveta Andreasom Sepijem iz Italije, koji je savladao 142. igrača na ATP listi Štefana Bolija iz Švajcarske sa 2:0 (6:1, 7:5).

Troicki je pre poraza od Melcera u Roterdamu izgubio i u dublu u kome je sa Jankom Tipsarević eliminisan od zemljaka Nenada Zimonjića i Kanađanina Danijela Nesotra, branioca titule.

Takmičenje u singlu prethodno je završio i Janko Tipsarević, koji je izgubio od Nemca Florijana Majera, 63. tenisera na ATP rang listi.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je postavljen za prvog nosioca u muškom singlu, prošao je prvo kolo, pošto mu je je 69. igrač sveta, Sergij Stahovski iz Ukrajine predao meč pri zaostatku od 0:1 u setovima (2:6) i 1:4 u drugom delu igre.

Đoković će u drugom kolu igrati sa 54. teniserom sveta Markom Kjudinelijem iz Švajcarske, koji je eliminisao Francuza Mišela Lodru pobedivši ga sa 2:1 (6:1, 6:7, 7:6).

Nagradni fond turnira u Roterdamu iznosi 1.445.000 evra, a prošle sezone je u singlu najbolji bio Britanac Endi Marej, koji je propušta ovogodišnji turnir.

Pogledajte još