Od četvrtka normalan rad u Geodetskom zavodu

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Štrajk zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) prekinut je u sredu, pošto je odlučeno da taj zavod bude izuzet iz odluke Vlade o smanjenju broja zaposlenih u administraciji, rekla je predstavnica jedinstvene organizacije sindikata RGZ-a Mirjana Jovanović.

Jovanović je rekla agenciji Beta da će naknadno biti određen broj zaposlenih koji će biti otpušteni. Ona je navela da su sporazum o tome potpisali predstavnici štrajkačkog odbora, sindikata RGZ-a, direktor RGZ-a i predstavnici Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Jovanovićeva je navela da će od četvrtka sve filijale RGZ-a početi da rade normalno. Zaposleni u RGZ počeli su štrajk 4. januara zbog odluke Vlade o otpuštanju 595 radnika u toj ustanovi, što bi bilo smanjenje broja zaposlenih za oko 25 odsto, a ne za 7,26 procenata, koliko iznosi planirana redukcija broja radnika u državnoj administraciji. Od 11. januara u svim filijalama RGZ-a, po nalogu direktora, sprovođen je minimum procesa rada.

Pogledajte još