PREPORUKA ZA DANAS: Mirjana Vladisavljević - knjiga, kafić, muzički album, koncert, film

Takođe, jedan je od osnivača portala adriadaily.com. Događaj koji pleni pažnju od 2015. godine pa do danas jeste Balkan tube fest gde se okupljaju najpoznatiji jutjuberi Balkana i njihovi fanovi, a čiji je Mira direktor. Od skoro je direktorka Balkan tube space agencije koju je napravila zajedno sa autorima ovog festivala. Iza sebe ima dvadesetogodišnji rad u marketinškoj industirji, a kroz taj rad učestvovala je u kreiranju nekih od najvećih brendova našeg tržišta. Kada organizuje događaje, oni nikada ne prođu nezapaženi zbog toga što im daje lični pečat, pa su tako uvek komentarisani najboljim rečima. Osim što je uspešna u poslu kojim se bavi, udata je i majka je dečaka Luke, javnosti poznatog kao Djudja_lik. Danas za naš portal govori o svojih 5 preporuka.

Foto: Promo

KNJIGA

Volim da čitam i još od gimnazije se držim nekog standarda jedna do dve knjige nedeljno. Bilo je tu svega i svačega, ali ipak neke pisce volim iznad svega. Markes je moja ogromna ljubav. Volim taj šarm veselih boja, pregršt likova koje zamišljam i pokušavam da ih spakujem u realan život. Ako niste čitali knjigu "Ljubav u doba kolere", vreme je da se upustite u avanturu i uživate u ovom zaista sjajnom delu!

www.delfi.rs

Foto: Promo

KAFIĆ

"Bar Central" je moje omiljeno mesto. Nije to samo kafić, to je deo urbane kulture Beograda. Mesto na kome uvek možete da čujete super priče iz marketinške industrije, razmenite mišljenja, nasmejete se i, sasvim sigurno, slušate odličnu muziku, pažjivo biranu godinama unazad. Pored svega ovoga, "Bar Central" je mesto na kome sasvim sigurno možete da popijete najbolje koktele u gradu, jer u baru rade barmeni koji su svoja priznanja, da su najbolji, stekli na najvećim svetskim takmičenjima.

cafebarnetwork.rs

Foto: Wikipedia

MUZIČKI ALBUM "FILIGRANSKI PLOČNICI" AZRA

Album koji je obeležio moje odrastanje. Sva ta filozofija koja vam treba u pubertetskim godinama, doticala me je onda, kao što to radi i danas. Malo toga se u društvu promenilo. Bojim se da će Džonijeve pesme ostati još dugo aktuelne, kao da su pisane danas. On jednostavno oslikava duh jednog naroda koji prilično tapka u mestu u nekim stvarima. Sveti Džoni napisao je meni omiljenu, najljubavniju pesmu ikada "Ako znaš bilo što". Marija Jovanović je u svojoj knjizi "Idi, vreme je" čini mi se najbolje opisala priču o Azri i godinama koje su iza nas.

sh.wikipedia.org

Foto: Ilustracija/Pixabay.com


KONCERT

Putovala sam i ludovala na velikim spektaklima ali najveći doživljaj mi je ipak bio jedan, sasvim spontani koncert u Parizu. U gradovima volim da lutam, da se izgubim u malim ulicama, pronađem mesta skrivena od turista, pijace i trgove. Jednom prilikom sam bila sama u Parizu i, iskreno, žalim što nisam doživljaj tog konceta na harfi mogla da podelim sa nekim bliskim ljudima. Lutajući u svitanje po Monmartu (jer tada je najlepši), zatekla sam grupu studenata sa njihovog muzičkog konzervatorijuma. Profesor ih je izveo na čas soula. Njihov zadatak bio je da piju kafu i slušaju njega kako svira. Kasnije su taj doživljaj morali da opišu. Ne sumnjam da su uspeli. Ja sam uživala. Imam utisak da bih satima mogla da pišem šta mi se sve vrtelo po glavi slušajući ovog maestra. Ceo njegov nastup bio je čaroban. Bio je obučen u crno, imao je dugi crni sako uz telo, izuzetno stilizovan. Na glavi je nosio beretku sa zlatnim dugmićima. Iste takve imao je na okovratniku sakoa, kao i na manžetnama. Samo tako prelepe ruke mogu da proizvedu tako savršenu muziku. Zaista sam uživala. Iznad Pariza se dizalo svetlo, u pozadini se tiho čula misa iz obližnje crkve. Mirisala je kafa. Čovek je proizvodio savršenu muziku. Mnogo puta sam se vraćala u Pariz, išla peške do gore, sve u nadi da je profa možda promenio mesto i zadao nekim novim klincima nove teme, ali ne. Više ga nikada nisam srela, ali njegova muzika je ostala u meni.

Foto: Privatna arhiva

FILM

"Sibirski berberin" je film kome se uvek vraćam. Volim sve u tom filmu. Od priče, preko sjajnih glumaca, do režije, fotografije, predela, muzike. Volim priče o carskoj Rusiji. Lako se transferišem u to vreme. A "Sibirski berberin" me toliko puta, i na tako mnogo načina, vrati u tu romantičnu rusku bajku da ga svaki put gledam iznova sa punim žarom, kao da ga nikada ranije nisam gledala.

www.imdb.com

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još