Vojska obeležava svoj praznik nizom aktivnosti

BEOGRAD, 11. februara 2010. (Beta) - Vojska Srbije (VS) i Ministarstvo odbrane obeležiće ove godine 15. februar - Dan Vojske Srbije nizom kulturnih manifestacija širom zemlje, aktivnostima iz oblasti nauke i istorije, kao i prikazom osposobljenosti dela svojih jedinica u sedištu Specijalne brigade u Pančevu.

Obeležavanje 15. februara, koji se proslavlja kao Dan VS ali i kao Dan državnosti, počelo je u sredu, 10. februara predstavljanjem novih oznaka i amblema vojnih jedinica, koji su osmišljeni sa ciljem promocije novog vizuelnog identiteta oružanih snaga.

Program se nastavlja u četvrtak kada će ministar odbrane Dragan Šutanovac dodeliti nagrade za najbolji naučnoistraživački projekat, doktorsku disertaciju, magistarski rad, kao i godišnju nagradu "Vojno delo". U večernjim satima u Centralnom Domu vojske nastupiće umetnički ansambl "Stanislav Binički" koji organizuje koncert "Naša deca", u okviru kojeg će pevati deca vojnih lica Momčilo Bajagić, Ana Stanić i Goca Tržan.

U obeležavanje praznika uključiće se i Vojni muzej na Kalemegdanu koji će u petak, 12. februara otvoriti izložbu pod nazivom "Pešadijsko automatsko naoružanje iz Drugog svetskog rata". Najmlađi vojnici VS iz februarske klase regruta položiće svečanu vojničku zakletvu u centrima za obuku u subotu, 13. februara, dok će dan kasnije, u nedelju, biti održana centralna aktivnost, odnosno poseta Specijalnoj brigadi VS u Pančevu.

Pogledajte još