Crnogorsko tužilašstvo nije imalo izbora

PODGORICA, 11. februara 2010. (Beta) - Crnogorska državna tužiteljka Ranka Čarapić izjavila je danas da tužilaštvo "nije imalo izbora" u slučaju osumnjičenih za međunarodni švecr kokaina, jer od tužilaštva Srbije nije dobilo potrebne dokaze za pokretanje istrage.

Čarapić je u razgovoru za "Pobjedu" nazvala presedanom odluku srpskog tužilaštva da odloži pružanje pravne pomoći Crnoj Gori nakon raspisivanja poternice za crnogorskim drzavljanima Goranom Sokovićem i Dejanom Šekularcem koje Srbija sumnjiči za šverc preko dve tone kokaina iz Južne Amerike.

"Nije se dogodilo u mojoj praksi da bude raspisana poternica za nekim i da nakon hapšenja ta država odloži pravnu pomoć", dodala je Čarapcih. Čarapić je ponovila da su tužilaštvu bili neophodni podaci kojima raspolaže tužilaštvo Srbije, ali da je ono odlučilo da "odloži pružanje trazene pravne pomoći" jer je procenilo da bi to "moglo ugroziti nesmetano vođenje" krivičnog postupka u Srbiji.

Ona je saopštila da je juče telefonom razgovarala sa tužiteljkom Srbije i prenela da je ona "potpuno razumela" odluku crnogorskih istražitelja da Soković i Šekularac, u nedostatku dokaza, budu pušteni na sobodu.

Pogledajte još