La Costa Nova

Koliko je zaista važno da su vlasnici restorana iskreno zaljubljeni u ugostiteljstvo shvatićete kada posetite restoran "La Costa Nova". Na mestu nekada veoma popularnog senjačkog kafe-kluba "Krokodil" dočekaće vas dva domaćina.

Atmosfera

 Beskrajno predusretljivi i gostoljubivi posvetiće vam apsolutnu pažnju. Oni dočekuju goste, služe i ispraćaju, tako da i pored enterijera koji odiše notom elegancije osetićete deo tople, domaćinske atmosfere

Ovo je restoran pogodan za porodične i poslovne ručkove. Uređen je na dva nivoa. Donji deo je prostran, sa osvetljenjem koje u večernjim časovima celom prostoru daje poseban šarm. Galerija je potpuno izdvojena i izdeljena je za intimnije varijante. Ima 16 fotelja i jedan VIP sto. Udobno i funkcionalno

Jelovnik

Jelovnik je šarolik. Baziran je na specijalitetima od mesa i ribe u raznovrsnim kombinacijama. Tu su i paste, salate , deserti... 
Ipak je podložan promenama, jer želja gosta je na prvom mestu. 

Od hladnih startera preporučuju dimljeni biftek u maslinovom ulju. Svež biftek se prelije sa začinima, zatim dimi 5 dana, peče i stavlja u maslinovo ulje. Ukoliko želite mogu vam ga poslužiti bez pečenja, sirovo. 

Uz odličan kozji sir u maslinovom ulju, predjelo je koje ne smete propustiti.

Sve ovo upotpuniće dobre mađarske kiflice, bosanski somun i zanimljva srpska verzija brusketa
Ukoliko ste ljubitelj tartar bifteka, probajte ga ovde. Neće ga spremati u kuhinji nego ispred vas. Dovoljno da vam uliju poverenje. 

Od glavnih jela odlučili smo da probamo specijalitet "pileća saltimboka". Priprema se od pilećeg belog mesa, sa pršutom preko. Preliveno je sosom od neutralne pavlake i belog vina, uz dosta žalfije. 

Jela koja su stekla status najpopularnijh su i ćuretina se mlincima i som u sosu, jelo koje morate probati ako više volite specijalitete od ribe. 

Za kraj francuska krempita. Višnje u kremastom filu, koje razbijaju monotoniju ukusa na koji smo navikli, učiniće da slatko završite svoj obrok. 

Vina

Vinska karta koju su sastavili somelijeri sadrži vina sa svih kontinenata. Za svačiji ukus.

Cene su od 700 koliko koštaju pojedina domaća vina do 29.800 dinara, koliko je boca vrhunskog šampanjca. 

Na čašu služe roze i proseko.

Obrok za dvoje od 2.500 do 3.000 dinara. 


Test: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još