Dan zaljubljenih -Bečlije velikodušne

Ove godine će Bečlijke i Bečlije na poklone i iznenađenja povodom Dana zaljubljenih potrošiti oko 23 miliona evra. Prema jednom istraživanju bečke marketinške agencije „makam market“ muškarci na ovaj dan prosečno potroše oko 37 evra, dok je kod žena ta cifra manja - oko 29 evra. Cveće i slatkiši su u međuvremenu postali klasici.

U inat svim zlim jezicima - istraživanje je pokazalo da će povodom Dana zaljubljenih 57 posto muževa svoje drage obradovati poklonom, dok je to kod žena samo 44 posto.

Kod parova je razlika još veća. Čak je 89 posto muškaraca izjavilo da će svojoj partnerki, tj. devojci kupiti poklon. S druge strane, samo 42 posto žena je izjavilo da će svog partnera obradovati nekim poklonom.

Uočljivo je pak da žene češće darivaju svoju decu (44 posto) i prijatelje (22 posto).

Osobe koje Bečlije i Bečlijke najmanje darivaju povodom Dana zaljubljenih su svekrva i svekar, odnosno tašta i tast, braća i sestre, te bake i deke.

Crvene ruže i dalje poklon broj 1.
Što se tiče poklona, najčešće se, čak 69 posto, poklanja cveće, dok su istinski klasici za Dan zaljubljenih crvene ruže. Na drugom mesto se nalaze slatkiši, dok su treće mesto sa 7 posto zauzeli pokloni tipa karte za pozorište ili izlazak na večeru.

Istraživanje je sprovedeno na 500 Bečlija i Bečlijki.

(Compress)
BEČ, 11. februara 2010.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.