PREPORUKA ZA DANAS: Vesna Stanković – knjiga, predstava, restoran, vino, recept

Osnivač je i pozorišne trupe "Balkan Novi pokret" sa kojom je gostovala na preko 20 inostranih festivala i kao autor nekolicine predstava osvojila brojna priznanja. Ponosna je i na svoj politički angažman, na koji se opredelila podstaknuta, kako kaže, opštim beznađem i dubokim nezadovoljstvom našeg društva. Ova temperamentna dama u slobodno vreme voli da priprema raznovrsne gastronomske specijalitete jer je kuvanje za nju ljubav koji u sebi nosi od malih nogu, a omiljeno jelo su joj knedle sa šljivama. Našim čitaocima danas predlaže predstavu u kojoj će sasvim sigurno uživati, spisateljicu čije knjige će tokom leta "gutati", restoran i vino po njenom ukusu, ali i pravi mali domaći recept koji će svima onima koji nastoji da dostignu idealnu figuru nedvosmisleno pomoći.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KNJIGA – IZABEL ALJENDE

Pored ruskih, najviše volim latinoameričke pisce. Izabel Aljende je na prvom mestu, sa svim svojim delima. Zovu je ženskim Markesom, dalje se ne mora pojašnjavati. To je štivo koje se čita u jednom dahu, a uz njene knjige se smeje i plače, boluje, tuguje, raduje životu...

www.delfi.rs

Foto: Promo


PREDSTAVA "CIMET I VANILA"

Tri glumice (Vanja Milačić, Milica Janketić i ja) u raskošnim haljinama od crvene svile piju dobro crveno vino, pričaju o životu, ljubavi, muškarcima i pevaju... Pevaju najlepše šlagere pedesetih i šezdesetih godina XX veka. Mnogo smeha i nota, prava letnja predstava.

balkannovipokret.rs

Foto: Promo

RESTORAN "CROSS"

Na Crvenom krstu, baš prekoputa Beogradskog dramskog pozorišta (opet pozorište) smestio se restoran sa jednom od najboljih kuhinja u Beogradu. Možete upoznati divnog, mladog kuvara Nemanju Pavlicu, koji će po vašoj želji da vam pripremi najbolji rižoto na ovim prostorima, "linguine" sa svežim morskim plodovima, ili (za mesoždere) rebarca pečena devet sati...

www.cross-caffe.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO "LAMBRUSCO DI MODENA"

Uz letnji dezert ide i penušavi "Lambrusco". Ovaj iz Modene je najbolji, mirišljav, ružičast, osvežava i opija poput letnje ljubavi.

www.civeciv.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT – SASI VODA

Da bi nam kupaći kostim ili letnje uske haljinice bolje stajale tu je sasi voda. Ukusna i zdrava, a skida kilograme i smanjuje stomak. U dve litre vode iseckati jedan limun, jedan oljušten krastavac, komad đumbira veličine palca i 10 listova nane. Adekvatna zamena mogu biti i dve kesice čaja od nane. Ostavite sve da odstoji preko noći i pijte je sutradan. Svakog dana po dve litre, i za mesec dana tri kilograma manje.

Autor: Marija Milošević
Foto: Imre Szabó

Pogledajte još