Napadi na poslanike pojačavaju nesigurnost

BEOGRAD, 11. februara 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović osudila je u četvrtak uveče učestale napade na narodne poslanike, što, kako je navela, pojačava osećaj nesigurnosti kod građana.

U saopštenju iz parlamenta Srbije, Đukić-Dejanović navodi da je obaveštena da je poslanika Liberalno demokratske partije (LDP) Nenada Prokića u sredu u centru Beograda verbalno napao nepoznati prolaznik. "Učestalost nasilničkog ponašanja, kako fizičkog, tako i verbalnog, prema legitimno izabranim predstavnicima građana pojačava osećaj nesigurnosti naših građana i ukazuje na sve veće ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda", navodi predsednica parlamenta.

Đukić-Dejanović je rekla da bi nadležni organi, kao i svaki pojedinac, trebalo da učine sve da se takve situacije ne ponove, kako bi se svaki građanin Srbije osećao bezbednim i bio zaštićen.

Kako je agenciji Beta rečeno u LDP-u, ta stranka je o verbalnom napadu na Nenada Prokića obavestila najviše državne ograne i predsednicu Skupštine Srbije Slavicu Đukić-Dejanović. "Nismo od toga želeli da pravimo vest, već samo da skrenemo pažnju na porast nasilja u našem društvu. Očekujemo od nadležnih institucija da reaguju", navode u LDP-u.

Pogledajte još