Mesić prekinuo intervju

ZAGREB, 12. februara 2010. (Beta) - Isprovociran pitanjem o tome šta je pozadina njegove podrške glavnom državnom tužiocu Mladenu Bajiću, odlazeći hrvatski predsednik Stjepan Mesić prvi put je u svojoj karijeri prekinuo jedan intervju.

Kako danas prenose hrvatski mediji, novinarka televizije RTL Ivana Brkić Mesiću je u jučerašnjem intervjuu postavila niz škakljivih pitanja, a posle trećeg, on je navodno napustio prostoriju uz reči: "Dosta mi je tih sranja".

Novinarka je od Mesića prvo tražila da prokomentariše zbog čega je svojevremeno premijerku Jadranku Kosor optuživao da je nelegalno stekla stan, a danas joj to više ne prebacuje.

Potom ga je pitala da pojasni da li je svojevremeno zvao direktora Podravke Zdravka Šestaka kako bi direktoru SMS-a Srdanu Mladiniću pomogao pri dobijanju Podravkinog kredita, nakon čega je pitanje o Bajiću o čijem trećem mandatu danas raspravlja Sabor, prelilo čašu Mesićevog strpljenja, piše veb portal Index.hr.

Kako prenosi današnji Novi list, novinarka RTL je Mesića pitala da li reizbor Bajića podržava zato što ga "nečim drži u šaci", na šta je Mesić rekao da je "pitanje glupo" i napustio prostoriju.

Pogledajte još