NIJE SAMO NAKIT: Prsten otkriva karakter

* Ako neko nosi prsten na srednjem prstu, znači da ta osoba pridaje veliku pažnju lepoti jer nakit na tom mestu naglašava eleganciju ruke, ali i jako samoljublje. Potreba za pažnjom okoline proporcionalna je veličini dragog kamena.

* Prsten na kažiprstu ukazuje na jaku volju i snagu. Ukoliko neko na tom prstu nosi nakit sa velikim kamenom, znači da je veoma moćan i ponosan. Ukrašen desni kažiprst otkriva izuzetno visoku inteligenciju, dok levi ukazuje na sklonost megalomaniji i histeriji.

* Na malom prstu nakit najčešće nose glumci, slikari i dizajneri, ali i neobični, originalni ljudi.

* Osobe koje nose nakit na palcu, bilo žene ili muškarci, pridaju veliku pažnju seksualnosti.

* Nakit na domalom prstu znak je porodičnog statusa. U starom Rimu, na tom prstu se nosio prsten od bronze kao simbol dugotrajnog braka. Zanimljivo je da je nakit od zlata postao popularan tek u 3. i 4. veku naše ere.

* Ukoliko nosite po više prstena na obe ruke, znači da ste veoma osetljivi, i da pridajete veliku važnost imidžu kako biste prikrili svoje slabe tačke.

* Ukoliko, pak, nosite samo jedan prsten, znači da ste odlučni i sigurni u svoje izbore. Imate jak karakter, a kada sebi postavite neki cilj, svom snagom se trudite da ga ostvarite uprkos preprekama.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.