Tipsarević prvi nosilac na Gemaksu

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Direktor teniskog turnira "Gemaks open" Aleksandar Bolić izjavio je da će prvi nosilac biti Janko Tipsarević, a da Nenad Zimonjić neće učestvovati zbog povrede.

"Glavni turnir počinje u ponedeljak. Učestvovaće izmedju ostalih Janko Tipsarević koji će biti prvi nopsilac, Ilija Bozoljac, Filip Krajinović, Dominik Hrbati iz Slovačke, Austrijanac Stefan Kubek, kao i raniji pobednici Mario Ančić i Roko Karanušić iz Hrvatske", rekao je na konferenciji za novinare Bolić.

U kvalifikacijama za 8. "Gemaks open" učestvovaće 32 igrača, a za četiri mesta u glavnom žrebu.

Generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić istakao je da očekuje da će Gemaksov turnir proći u najboljem redu i da će dobiti najviše ocene od ATP-a za organizaciju.

"Imali smo prošle nedelje Fed kup u Beogradu, sada imamo Gemaksov turnir, posle Dejvis kup. Biće puno dobrog tenisa", rekao je
Orlandić na konferenciji za novinare.

Predsednik teniskog kluba Gemaks Djordjo Antelj ocenio je da ovaj turnir koji se organizuje od 2001. ne bi imao uspeha da nije imao medije uz sebe.

"Za uspeh je trebalo uložiti mnogo truda, ali danas smo svi srećni, jer je Beograd postao evropski i svetski teniski centar", rekao je Antelj.

Mladi teniser Srbije Filip Krajinović naglasio je da se nada da će igrati bolje nego prošle godine.

"Prošle godine me je bilo strah, jer sam igrao pred domaćom publikom. Nadam se da ću biti bolji nego 2009", rekao je Krajinović.

Kapacitet tribina je oko 1.100 mesta, a cene karata biće od 150 do 200 dinara.

Turnir "Gemaks open" održaće se od 15. do 21. februara, a nagradni fond je 125.000 dolara.

Pogledajte još