Trikovima do savršenih obrva!

Pincetu ostavite po strani

Ovo je ujedno najvažniji i najteži deo puštanja obrva. Morate odoleti iskušenju da čupate obrve na svakih nekoliko dana, i to barem četiri meseca. Toliko je potrebno da one ponovo izrastu, naročito ukoliko ste ih u prošlosti previše stanjivali.

Pijte vitamine za rast kose

Dejstvo vitamina koji pospešuju rast kose jednako je i kada se radi i o ubrzavanju procesa izrastanja obrva. Na taj način svoj problem rešavate “iznutra”, a na spolja.

Popunite praznine

Tokom puštanja obrva, nikako ne možete izbeći period kada će one izgledati loše. Za svrhu njihovog popunjavanja koristite olovke, vosak, gelove ili specijalizovane maskare za obrve.

Ofarbajte ih!

Ukoliko imate previše praznina za koje čekate da se popune izrastanjem, neće vam pomoći nijedan proizvod, ukoliko ujedno i ne ofarbate obrve. Najbolje je da ovaj zadatak prepustite profesionalcu, koji će lako odrediti odgovarajuću nijansu u odnosu na vaš ten i boju kose.

Premestite fokus

Što je više moguće skrenite pažnju drugih na druge delove vašeg lica, u odnosu na obrve. Ošišajte šiške (koje će dosezati preko obrva), nosite jarke karmine i sl. Takođe, izbegavajte precizno iscrtan ajlajner, jer mačkasti look akcenat stavlja direktno na obrve.

Čupajte dlačice između obrva

Iako smo utvrdili da je veoma važno suzdržavati se od čupanja obrva, to ne znači da nipošto ne treba da čupate dlačice između njih. Ipak, i ovde treba da budete oprezni, jer nikako ne smete da počupate previše – naime, neće vam ponovo lako izrasti dlačice na unutrašnjim krajevima obrva.

Oblikujte obrve

Nakon četiri meseca i potpunog izrastanja obrva, vreme je da ih oblikujete. Bilo bi dobro da, poput farbanja, i ovaj proces prepustite profesionalcu. Međutim, ukoliko se sami odlučite na ovaj korak, važno je da to radite na prirodnom svetlu, jer veštačko na vaše lice baca senku koja samo može da vam smeta.

Izvor: Lepota & Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.