Trikovi pomoću kojih ćete gubiti pola kilograma nedeljno

S toga je najbolje da napravite sitne izmene u načinu ishrane koje će vas dovesti do željene kilaže, ali na zdrav način. Ako dnevno smanjite unos kalorija za 500, nedeljno možete smršati pola kilograma. Otkrivamo vam nekoliko trikova za smanjen unos kalorija uz koje ćete bez većih promena u načinu života i ishrane dostići željenu kilažu.

Pažljivo sa orašastim plodovima

Orašasti plodovi su izuzetno zdravi zbog čega bi trebalo da budu obavezan deo vaše ishrane. Sadrže zdrave masnoće, ali one nisu problem. Problem je to što se sa orašastim plodovima teško možemo kontrolisati. Retko ko se zadrži na jednoj šaci. Ako baš ne možete biti umereni, odlučite se za pistaće jer dve šake sadrže 159 kalorija.

Pijte kafu bez mleka

Kafa sa mnogo mleka može imati čak i do 300 kalorija. Kratki espreso ima tek 30 kalorija. Prebacite se na običnu crnu kafu i učinite uslugu svojoj figuri.

Smanjite unos sokova i šećera

Često zaboravljamo da su i sokovi i zaslađena pića kalorični. Šoljica zaslađenog čaja može imati i do 180 kalorija. Gazirani i negazirani sokovi često su najveća opasnost za vitku figuru. Stoga, kad god je to moguće izbegavajte sokove i zaslađivanje napitaka i smanjićete unos kalorija za čak 400.

Izaberite manje tanjire

Istraživanja su pokazala da osobe koje jedu hranu sa manjih tanjira pojedu manje, ali zbog toga ne ostanu ništa manje siti. Možda vam se ne čini delotvornim trikom, ali svakako je vredan isprobavanja.

Nemojte jesti pred televizorom

Osobe koje jedu pred televizorom najčešće i nisu svesne količine hrane koju pojedu. Ako se teško kontrolišete jedući grickalice ispred televizora, odlučite se za kokice koje, ako nisu pržene na maslacu i nisu mnogo posoljene, imaju jako malo kalorija.

Spavajte dovoljno

Nedovoljan san rezultira umorom i nedostatakom energije koji mnogi nastoje nadomestiti povećanim unosom hrane. Spavajte dovoljno kako umor ne bi ostavio traga na vašoj figuri.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.