Promene u sistemu PIO neće ugroziti penzionere

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić neće dozvoliti da planirane promene u sistemu penzijsko-invalidskog osiguranja na bilo način ugroze penzionere, saopšteno je u petak iz Krkobabićevog kabineta.

"Krkobabić se značajno razlikuje od onih koji se penzionera sete samo pred izbore ili kada im treba uskratiti neka prava", navodi se u saopštenju povodom napisa u beogradskim medijima da se potpredsednik Vlade zalaže za rast penzija samo do narednih parlamentarnih izbora, koji bi u redovnom terminu trebalo da se održe sredinom 2012. godine.

Prema pisanju medija, Krkobabić u razgovorima sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pokušava da izdejstvuje da se penzije bar do izbora usklađuju samo sa rastom zarada, a ne i sa inflacijom. Krkobabićev kabinet je saopštio da su takva pisanja bez osnova i da je delegacija MMF-a na sastanku u četvrtak sa potpredsednikom Vlade i timom koji je zadužen za reformu penzijsko-invalidskog osiguranja pozitivno ocenila predložene mere.

Pogledajte još