Srbija atraktivana za mala i srednja preduzeća

VERONA/BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da bi Fijat mogao da privuče u Srbiju više desetina malih i srednjih preduzeća iz Italije, koji su partneri te kompanije.

On je agenciji Beta rekao da je to zaključeno na Investicionom forumu u Veroni, gde je kako navodi, Srbija predstavljena kao atraktivna zemlja za početak biznisa za mala i srednja preduzeća. Milosavljević je kazao da je potpisan i Protokol o saradnji na jačanju i razvoju malih i srednjih preduzeća u regionu, koji obavezuje vlade zemalja Jadransko-jonske inicijative da u uslovima krize merama makroekonomske politike i stimulacijom pomognu MSP.

"Razgovarali smo i o saradnji u oblasti turizma u okviru jadransko jonske inicijative i zajedničkim projektima kroz prekograničnu saradnju", rekao je Milosavljević. Kako je rekao, na sastanku sa zamenikom italijanskog ministra ekonomije Adolfom Ursom, ižrazeno je interesovanje za istraživanje mogućnosti za dolazak italijanskih niskotarifnih aviokompanija u Srbiju.

Pogledajte još