Osumnjičeni za šverc kokaina pušten kući

PODGORICA, 12. februara 2010. (Beta) - Draško Vuković iz Berana koji je osumnjičen za ucecšće u švercu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, predao se u petak ujutru crnogorskoj policiji, a nakon saslušanja pušten je kući, navodi se u saopštenju policije.

Crnogorska policija uzela je izjavu od Vukovića u okviru međunarodne policijske saradnje u vezi sa operacijom "Balkanski ratnik", koja se tiče zaplene više od dve tone kokaina u Južnoj Americi.

Prema Vukoviću, kako je saopšteno, "dalje eventualne mere" će biti preduzete u skladu sa zakonima Crne Gore, na osnovu komunikacije sa nadleznim organima država koje potrazuju ovo lice i obaveza koje proističu iz članstva crnogorske policije u Interpolu.

Policija je u kontaktu i sa Borisom Labanom, takođe iz Berana, sa kojim pregovara o predaji, prenela je podgorička televizija Vijesti. Urugvajska policija je krajem prošle godine raspisala poternicu za Vukovićem i Labanom zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe Darka Šarića koja je organizovala krijumčarenje više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Pogledajte još