Osumnjičeni za šverc kokaina pušten kući

PODGORICA, 12. februara 2010. (Beta) - Draško Vuković iz Berana koji je osumnjičen za ucecšće u švercu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, predao se u petak ujutru crnogorskoj policiji, a nakon saslušanja pušten je kući, navodi se u saopštenju policije.

Crnogorska policija uzela je izjavu od Vukovića u okviru međunarodne policijske saradnje u vezi sa operacijom "Balkanski ratnik", koja se tiče zaplene više od dve tone kokaina u Južnoj Americi.

Prema Vukoviću, kako je saopšteno, "dalje eventualne mere" će biti preduzete u skladu sa zakonima Crne Gore, na osnovu komunikacije sa nadleznim organima država koje potrazuju ovo lice i obaveza koje proističu iz članstva crnogorske policije u Interpolu.

Policija je u kontaktu i sa Borisom Labanom, takođe iz Berana, sa kojim pregovara o predaji, prenela je podgorička televizija Vijesti. Urugvajska policija je krajem prošle godine raspisala poternicu za Vukovićem i Labanom zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe Darka Šarića koja je organizovala krijumčarenje više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.