PREPORUKA ZA DANAS: Dragan Vujić Vujke - vino, album, restoran, izložba, serija

On se i danas kroz grad vozi autobusom, a u bankama uredno čeka na svoj red. Kao mali želeo je, ni manje ni više nego da bude đubretar, u slobodno vreme uživa u muzici i filmovima i smatra da je prava privilegija baviti se poslom koji voliš. Kabare je njegova najveća ljubav, ali rad na sinhronizaciji crtanih filmova je nešto što mu u poslednje vreme pričinjava naročito zadovoljstvo. Danas sa vama Vujke deli svoje favorite.

Foto: Promo

VINO PROSECCO ROSE - "FASHION VICTIM ASTORIA"

Idealno kao aperitiv, uz ribu, morske plodove ili pak fine poslastice. Sočan "Prosecco" iz oblasti Trevizo, zatamnjen sortom grožđa "Pinot noir". Voćno i sveže vino, sa dodatkom jagode i maline, za ove vruće dane i za dokoličarenje u hladu - idealno piće, prijatnog ukusa i za opuštene trenutke ćaskanja sa nekom dragom personom.

www.gerrardseel.co.uk

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

ALBUM "BUDDHA-BAR MONTE CARLO"

Pošto je sve u znaku leta, dugo očekivani dupli album iz ove edicije dolazi u pravom trenutku. Radio "Monte Carlo" uz saradnju Italijana DJ Papa prezentuje 32 numere, sa oko dva časa kvalitetne "electro&lounge" muzike, na kompilaciji koja predstavlja vrhunac svetske di-džej scene. Ova franšiza traje 20 godina i ovim albumom sija i punom sjaju. Muzika je za slušanje, stoga disk u plejer ili USB - i uživajte...

www.radiomontecarlo.net

Foto: Promo

RESTORAN "DRUGA PRIČA"

Kada su restorani u pitanju, jedan od mojih favorita je svakako "Druga priča", koji se nalazi na nekoliko desetina metara od hotela "Jugoslavija". Ljubazni domaćini vas uvek dočekuju sa iskrenim osmehom i gostoprimstvom koje se izgubilo tokom prethodnih godina. Uz vrlo zanimljiv izbor jela, tu je i pica sa čvarcima. "Druga priča" je mesto gde svodite "misli u jednu tačku" i odlazite siti i zadovoljni, sa željom da navratite ponovo... i ponovo...

www.restorandrugaprica.com

Foto: Promo

IZLOŽBA EDGAR DEGA - GALERIJA "SANU"

Publika ima priliku i sreću da vidi tridesetak radova ovog slikara, sina italijanskog bankara i Kreolke iz Nju Orleansa. Druga polovina 19. veka i urbana kultura Pariza je osnova njegovog opusa, i kontekst ove izložbe. Dega je bio jedan od najznačajnijih francuskih slikara, nikada se nije ženio (to mi je baš poznato), a poslednje godine života, skoro slep, posvetio se vajarstvu. Među njegovim remek-delima se izdvajaju tri veoma interesantne slike, čija tema su balerine... Ostalo o ovoj izložbi - prepuštam vašim očima.

www.sanu.ac.rs

Foto: Promo

SERIJA "FEUD" (ZAVADA)

S obzirom na činjenicu da je Holivud bacio sve adute na TV serije, jedna od njih izdvaja se kao statusni simbol filmske industrije 60-ih godina prošlog veka. Glumačke "aždaje" Suzan Sarandon i Džesika Lang igraju starove Džoanu Kroford i Bet Dejvis, koje su, snimajući film "Šta se dogodilo sa Bejbi Džejn" započele "bitku za pozicije u svetu filma" i ta zavada je trajala sve do njihove smrti. Izvanredan scenario, nenametljiva režija i vrhunska glumačka virtuoznost. Sjajno zaista.

www.imdb.com

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još