KRSTAŠI PONOVO ZAJEDNO: Cunetova večna kuća uz Batinu

Cune će biti sahranjen danas u 15 časova, njegova mlađa ćerka glumica Katarina Gojković održaće govor, a sahrani će u podne prethoditi komemoracija u Kamenoj sali Radio Beograda, čiju je riznicu pevač trajno obogatio sa oko hiljadu pesama. U ime porodice Gojković, na komemoraciji će govoriti Nena Kunijević, dugogodišnji urednik TV Beograd i autor mnogobrojnih muzičkih emisija u kojima je Cune bio čest i drag gost.

U Aleji zaslužnih građana, novinari su u utorak kraj groba Bate Živojinovića zatekli njegovu udovicu Lulu. Kaže da je dan ranije došla iz Pariza, iz posete sinu Miljku, gde je i čula tužnu vest o Cunetovoj smrti.

Znate li, možda, gde će biti sahranjen – pita Lula.

Ovde? Zaista? Baš mi je drago što će biti pored Bate.

A dva velikana, Bata i Cune, poznavali su se od detinjstva. Stanovali su u istom kraju na Crvenom krstu i išli u Osmu mušku gimnaziju u Ulici Božidara Adžije. Bata je hrabrio Cuneta da peva u kafanama, kada to nije bilo popularno, i uživao je u njegovom besprekornom izvođenju meksikanskih pesama. Profesionalni putevi ukrstili su im se 1972. na snimanju filma “I Bog stvori kafansku pevačicu”.

Bez Bate nema filma, on je mogao sve najlepše da odigra – kazao je Cune u poslednjem intervju za “Novosti”, u maju prošle godine.

On je to radio prirodno, autentično, ljudski i filmski. On je bio čovek, maltene kao brat. Uvek je bio voljen od strane svojih drugova. On je nas čuvao, a mi njega.

Od Cuneta i Bate Živojinovića, deceniju mlađi bio je glumac Dragan Nikolić, još jedna legenda sa Crvenog krsta. Bata je lane sahranjen pored Gage u Aleji zaslužnih građana, a na pitanje kako doživljava to što će Živojinović počivati pored Nikolića, Cune je tada rekao:

Divno. Ništa nisu mogli bolje da učine. Jer, krstaši su opet zajedno. U životu i u smrti.

Izvor: Novosti
Foto: RTS – YouTube/PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.