KRSTAŠI PONOVO ZAJEDNO: Cunetova večna kuća uz Batinu

Cune će biti sahranjen danas u 15 časova, njegova mlađa ćerka glumica Katarina Gojković održaće govor, a sahrani će u podne prethoditi komemoracija u Kamenoj sali Radio Beograda, čiju je riznicu pevač trajno obogatio sa oko hiljadu pesama. U ime porodice Gojković, na komemoraciji će govoriti Nena Kunijević, dugogodišnji urednik TV Beograd i autor mnogobrojnih muzičkih emisija u kojima je Cune bio čest i drag gost.

U Aleji zaslužnih građana, novinari su u utorak kraj groba Bate Živojinovića zatekli njegovu udovicu Lulu. Kaže da je dan ranije došla iz Pariza, iz posete sinu Miljku, gde je i čula tužnu vest o Cunetovoj smrti.

- Znate li, možda, gde će biti sahranjen - pita Lula.

- Ovde? Zaista? Baš mi je drago što će biti pored Bate.

A dva velikana, Bata i Cune, poznavali su se od detinjstva. Stanovali su u istom kraju na Crvenom krstu i išli u Osmu mušku gimnaziju u Ulici Božidara Adžije. Bata je hrabrio Cuneta da peva u kafanama, kada to nije bilo popularno, i uživao je u njegovom besprekornom izvođenju meksikanskih pesama. Profesionalni putevi ukrstili su im se 1972. na snimanju filma "I Bog stvori kafansku pevačicu".

- Bez Bate nema filma, on je mogao sve najlepše da odigra - kazao je Cune u poslednjem intervju za “Novosti”, u maju prošle godine.

- On je to radio prirodno, autentično, ljudski i filmski. On je bio čovek, maltene kao brat. Uvek je bio voljen od strane svojih drugova. On je nas čuvao, a mi njega.

Od Cuneta i Bate Živojinovića, deceniju mlađi bio je glumac Dragan Nikolić, još jedna legenda sa Crvenog krsta. Bata je lane sahranjen pored Gage u Aleji zaslužnih građana, a na pitanje kako doživljava to što će Živojinović počivati pored Nikolića, Cune je tada rekao:

- Divno. Ništa nisu mogli bolje da učine. Jer, krstaši su opet zajedno. U životu i u smrti.

Izvor: Novosti
Foto: RTS - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još