Beotaksi besplatno prevozi građane

BEOGRAD, 13. februara 2010. (Beta) - Gradski štab za vanredne situacije naložio je u subotu svim komunalnim vozilima da ponude besplatan prevoz građanima koji zbog snega na stanicama čekaju vozila gradskog saobraćaja.

"U ovu akciju dobrovoljno su se uključila i beogradska taksi udruženja, pa će taksisti danas besplatno prevoziti građane koji čekaju na stanicama, po sistemu linijskog taksi prevoza. Građane će besplatno prevoziti i po dva mini busa na espres linijama", navodi se na sajtu Skupštine grada.

Pomoćnik gradonačelnika Živorad Anđelković naveo je da je "u ovako teškim metereološkim uslovima logično da grad Beograd brine o svojim građanima". "Naši vozači biće dužni da svakom građaninu koji čeka na stanici ponude prevoz, jer nam je cilj da svi građani bezbedno stignu svojim kućama. Svi građani do koje Hitna pomoć nije u stanju da dođe, danas će do najbližeg doma zdravlja besplatno moći da se prevezu taksi vozilima Beotaksija, dok će Siti bus danas na svakoj ekspres liniji imati po dva minibusa koja će takođe besplatno prevoziti građane", kazao je Anđelković, a prenosi Beoinfo.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.